X-Men izleme sırası nedir?

Türkay38

Centipat
Herkese selam. Bir Marvel fanı olarak birkaç tanesi hariç tüm MCU yapımlarını izledim. X-Men filmlerinden de Deadpool 1 ve 2'yi izledim. Bildiğiniz gibi Temmuz'da Deadpool 3 geliyor, bu yüzden de tüm X-Men serisini izlemek istiyorum. İnternette çok fazla değişik sıra buldum, kronolojik olarak X-Men izleme sırası atabilecek var mı acaba?

• X-Men: First Class
  • X-Men: Days of Future Past
  • X-Men Origins: Wolverine
  • X-Men: Apocalypse
  • X-Men: Dark Phoenix
  • X-Men
  • X2: X-Men United
  • X-Men: The Last Stand
  • The Wolverine
  • Deadpool
  • Deadpool 2
  • The New Mutants
  • Logan

X-men serisini izlemek istiyorsanız şu yolu izleyebilirsiniz.
Normal(ilk) çizelgeye göre:
1. X-men: First Class ( X-Men adlı ekibin oluşumunu konu alıyor.)
2. X-men Origins: Wolverine (Wolverine adlı karakterin başlangıç hikayesi anlatılıyor.)
3. X-Men
4. X2: X-Men United.
5. X-men: The Last Stand.
6. The Wolverine (Wolverine'nin yaşadığı bir macerayı konu alıyor.)
7. X-Men: Days of Future Past (bu filmin bir kısmı 1. ve 2. filmler arasında yer alıyor sonrasında çizelgeye reboot çekiliyor.)

Reboot(yeni) çizelgeye göre:
1. X-Men: First Class (bu film dışındaki ilk çizelge filmleri yeni çizelgeye dahil değil. Geçmiş değiştirilerek 2-7. filmlerin yaşanmaması sağlanıyor. Yani bu filmi yine izlemenize gerek yok. Tabii bazı olaylar değişmiyor, bunun hakkında spoiler vermeyeceğim.)
2. X-Men: Apoclypse (X-Men ekibinin ilk var olan mutantın mutant ırkıyla Dünyayı yönetmek istemesini durdurmaya çalışmasını anlatıyor.)
3. X-Men: Dark Phoenix
4. Deadpool.
5. Deadpool 2 (bu filmde yer yer çıkış tarihinin daha yeni olmasıyla Logan filmi ile dalga geçiliyor. Ama bu film Logan'dan önce olduğuna hepimiz hemfikiriz.)
6. New Mutants (şahsen izlemedim, ama izlemeseniz de bir şey kaybedeceğinizi sanmıyorum.)
7. Logan
8. Deadpool & Wolverine

Umarım yardımcı olabilmişimdir :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı