X ürününü bana satmaya çalışın

Arel1

Hectopat
Elinizde çok amaçlı dekoratif taşlarınız var diyelim, bu ürünü satarken neler söylersiniz alıcıya, fiyat veriken kendi fiyatınımı verirsiniz yoksa x fiyatını verip kendi fiyatına mı düşürürsünüz?

Yani öyle bişe söyleyinki alıcı bunu hiç düşünmeden alsın, iyiki almışım desin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elimizdeki bu dekoratif taşa bakmaya ne dersiniz hazır 14 şubat yaklaşıyorken sevdiğiniz kıza güzel bir hediye olmaz mı?

Bu taşlar yurtdışından geliyor normalde 200TL ama benden sana bir güzellik 5TL olur kardeşim sakız bile bulamazsın bu fiyata taş satıyoruz daha ne olsun?

Ürünler bal almayan m*l

Yanlış anladınız arkdaşlar, o 5-10 tl lik taşlardan değil bunlar. m2 hesabı ile satılan taşlardan bahsediyorum. Duvar, bahçe v.b. yerlere uygulanıyor.

Şıklık açısından herhangi bir memnuniyetsizliğinizin olduğunu şahsen ben düşünmüyorum. Detaya özen gösteren müşterilerimiz için ek seçenekler üzerinde bir hayli uğraştık. Siz olayın görsellik boyutunu gönül rahatlığıyla ön planda tutun diye ürünün materyal, işçilik, boyut gibi ön şart gerektiren meselelerini ince işledik, sık dokuduk. Ayrıca metrekare boyutuna göre farklı avantajları da siz ürüne karar kılınca konuşuruz... tarzı konuşup müşteriyi kasaya çekerim. Mesela alacağı boyuta 13 diyelim. "Aslında yüzde x indirimimiz 15 ve üstü boyutlar için geçerli fakat ben yine de sizi kırmıyorum ve ekstra x indirimini de uyguluyorum." gibi gibi denerim. Tabi bu daha üst mevkiden alım satım yapılan yerlerin ağzından konuşulmuş gibi oluyor. Temelde üstten fiyat açıp aşağı inme mantığı var ama makyajlanmış hali. Bunlarla uğraşmayıp işini gören tam ticari vurucular da var tabi. Adama bu telefon niye orda daha ucuz diyorum 'yav abe onlar global değil. Bi sıkıntın olsa muhatap bulamassın' diyor. Tav ediyor adamı. Kulağı her ne kadar sonradan çınlasa da.

M2 fiyatı 100₺, adam fiyat sorduğunda direk kendi fiyatınımı söylemek mantıksızmı olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…