X11 destekli DE önerisi

Makaleler
1
Yer
İstanbul
GNOME cok sevsem de destegi kesiyorlarmis. KDE'de kesecek o yuzden ne kullanabilirim diye dusunuyorum. Kullandigim bazi uygulamalar sadece X11'de calisiyor o yuzden Wayland istemiyorum. Bilgisayarim guclu o yuzden optimizasyon cok onemli degil. Pratik, saglam ve şık olması daha onemli. Ve sart olarak Ubuntu veya SUSE tabanli sistemlerde calismasi lazim.

Ryzen 9 7940HS
RTX 4070 (Mobile)
32 GB DDR5

Son düzenleyen: Moderatör:
Mate,Cinnamon veya Budgie kullanın.
Ama Gnome ve KDE kadar fazla kişiselleştirme yapamazsınız.

Kullanırsanız WM olarak i3 iyi gider.

Xwayland kurup Wayland kullanan DE/WM'ler üzerinde X11 uygulamalarını kullanmayı denediniz mi? Kurmanıza rağmen düzgün çalışmıyorsa Xfce veya budgie kullanın. Xfce özen gösterilirse çok güzel bir temaya sahip olabiliyor.

Denedim (XWayland) calissa da tam stabil degil maalesef. Uygulamanin da alternatifi yok ki. (AMD Vivado). VM kullanabilirim onu denemedim ama ekstradan 20 30GB harcamak istemiyorum cok. Uygulamanin uzerine ekstra bir layer daha eklemek de performansa zarar verir diye dusunuyorum.

Mate,Cinnamon veya Budgie kullanın.
Ama Gnome ve KDE kadar fazla kişiselleştirme yapamazsınız.

Kullanırsanız WM olarak i3 iyi gider.
WM kullanabilirim farkli bir deneyim olur. Tek basina DE gibi mi ya da DE uzerine kurulacak bir tool mu? Ustteki ucu arasindan da Budgie en mantiklisi gibi geldi.

Xfce özen gösterilirse çok güzel bir temaya sahip olabiliyor.
Ben cok cirkin geldiginden bakmamistim ozellikle.

WM kullanabilirim farkli bir deneyim olur. Tek basina DE gibi mi ya da DE uzerine kurulacak bir tool mu? Ustteki ucu arasindan da Budgie en mantiklisi gibi geldi.
DE'nin üstüne kurulmaz.
WM tek başına DE değildir ama DE gibi kullanılabilir.
Panel bildirim arka plan vesaire sen eklersin.
i3 en kolay WM olabilir.
Config dosyası ile çoğu şeyi yaparsın.

Bence Budgie'yi bir dene sonra i3'ü de istersen yanında kullanırsın deneme amaçlı.

Buna denk geldim arastirirken.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…