X250 Thinkpad Ultrabook soluk renkler

aliihsanasl

Megapat
Daha fazla  
2008 model Acer marka GeFforce 9600 M GT ekran kartlı bir dizüstünün görüntü kalitesi ile 2016 model X250 Thinkpad Ultrabook'u kıyasladığımda Thinkpad'in renkleri kontrastı ne kadar açarsam açayım, renk ayarları ile ne kadar oynarsam oynayayım çok soluk ve sönük olduğunu görüyorum.

Acer'da renklerin böylesine canlı olmasına anlam veremiyorum çünkü ikisini de aynı harici ekrana bağladığımda bile aynı fark söz konusu.

Bu dijital parlaklık neyin nesidir, çünkü Acer'da bu özelliği açmadığımda onda da görüntü kalitesi Thinkpad gibi düşüyor.

Ben önceleri mat ekran olmasına yormuştum oysa mat ekran harici panelde de durum değişmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu bence Thinkpad'in sorunu olmasından çok Acer'ın dijital parlaklık özelliğinin bir getirisi. Çünkü onu kapatınca renkler aynı oluyor diyorsunuz.

Bana da öyle geliyor. Bir resim koyup durumu göstermek isterim ama telefonun kamerasından fark ne kadar anlaşılır bilemem. 1991'den beri bilgisayarlarla iç içeyim, IT departmanlarında çalıştım aynı anda 4 dizüstüm oldu ama bu denli fark akıl alır gibi değil.

Bana da öyle geliyor. Bir resim koyup durumu göstermek isterim ama telefonun kamerasından fark ne kadar anlaşılır bilemem. 1991'den beri bilgisayarlarla iç içeyim, IT departmanlarında çalıştım aynı anda 4 dizüstüm oldu ama bu denli fark akıl alır gibi değil.
Tavsiyem; renk doğruluğunu bildiğiniz bir görseli iki cihazda da açın. Acer renkleri canlılaştırmak adına patlatırsa sanırım bir nebze çözülmüş olur. Yok Acer’da normal Thinkpad’te soluksa.. bilemiyorum 😁

Sorunun sebebini buldum, cihazın tek sahibi benim bunu niye yazdıysam zaten evde yalnızım ama nasıl olduysa meret gece ışığı modunu açmış dolayısıyla herşey sarımtırak görünüyor onu kapadığımda sorun büyük ölçüde çözüldü.

Elbette dizüstünün paneli bir harici monitör kadar güzel renklere sahip değil ama %80 iyileşme oldu.

Canlı renk monitöre ait diğeri düzelmeden sonra dizüstü.

Fark amoled ile LCD farkı gibi aslında.

Dosya Ekleri

• 20210828_023857.jpg
    20210828_023857.jpg
    285,8 KB · Görüntüleme: 44
  • 20210828_023925.jpg
    20210828_023925.jpg
    344,7 KB · Görüntüleme: 42
Sorunun sebebini buldum, cihazın tek sahibi benim bunu niye yazdıysam zaten evde yalnızım ama nasıl olduysa meret gece ışığı modunu açmış dolayısıyla herşey sarımtırak görünüyor onu kapadığımda sorun büyük ölçüde çözüldü.

Elbette dizüstünün paneli bir harici monitör kadar güzel renklere sahip değil ama %80 iyileşme oldu.

Canlı renk monitöre ait diğeri düzelmeden sonra dizüstü.

Fark amoled ile LCD farkı gibi aslında.
Şirket bilgisayarımda yaşamıştım 🤕 hiç aklıma gelmedi

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı