X299 Chipset macOS Kurulum Sorunu

Makaleler
1
Üstadlar ACPI tablosunu Windows'ta rw ile çektim. Yamalama konusunda yardımcı olabilir misin? 10.13.3 kurulacak...

Bu anakarta daha önce kimse kurmamış. 7 veya 9 serisi gibi değil! Çok problem çıkarıyor...

Kendi oluşturduğum Clover dosyası, eksik veya hata var mı? Bakabilir misiniz?

gIOScreenLockstate hatası alıyorum. Origin tablosuna göre Nvidia ekran kartını disable edebilir misiniz?

Sistem: X299 Gigabyte Aurus Gaming 3, i9-7900X, 32 GB RAM, GTX 1080Ti

Sistem logum

Berkay üstad ACPI yamalamaya yardım edebilir misiniz?

X-99 anakarta uygun olan efi klasörünü kopyalayıp ufak tefek değişikliklerle x-299 a Vanilla olarak yedirmiş adam . 2. linkte clover konfigürasyonunu da eklemiş, işinize yarar belki.
Bu arada 10.13.3 'te son Nvidia web driver a dikkat etmek gerek, Pascal kartların düzgün çalışmamasına ve hatta MacOS' un açılmamasına neden olan bir hata olduğu söyleniyordu .

Success with High Sierra on i9-7900x X299 GA Aorus 9, Radeon Vega
[Success] High Sierra on i9-7900x X299 GA Aorus 9, Radeon Vega

X-99 anakarta uygun olan efi klasörünü kopyalayıp ufak tefek değişikliklerle x-299 a Vanilla olarak yedirmiş adam . 2. linkte clover konfigürasyonunu da eklemiş, işinize yarar belki.
Bu arada 10.13.3 'te son Nvidia web driver a dikkat etmek gerek, Pascal kartların düzgün çalışmamasına ve hatta MacOS' un açılmamasına neden olan bir hata olduğu söyleniyordu .

Success with High Sierra on i9-7900x X299 GA Aorus 9, Radeon Vega
[Success] High Sierra on i9-7900x X299 GA Aorus 9, Radeon Vega
Üstad anlattığınızı ilk olarak denedim. Fakat gIOScreenLockstate hatasını ne yaptım ise geçemedim. Bu konuda bir paylaşım bekliyorum. Teşekkürler...

Yanlış anlaşılma var. Ben daha kurulum aşamasındayım. Anlattığınız çözümler kurulumu yapıp, web driver kuranlar için geçerlidir. Ben sadece GTX 1080 Ti üzerinden görüntü çıkışı alabilmekteyim. Bunun dışında alternatif herhangi bir onboard ekran kartı yoktur. Bu hatayı kurulum ekranında nasıl atlatabilirim?

Yok orasını anladım, o yöntemdeki amaç ekran kartını tanıtmadan "Software render" modunda çıkış almak ki, dahili ekran kartı kullanmadığım için ben de hep o şekilde kurup daha sonra ekran kartını tanıtıyorum buna benzer problemlerle karşılaşmamak için .1080ti ' ın GPU sunu bypass edip sadece monitör çıkışı olarak software render modunda kullanılıyor o şekilde. Bu yöntemle en azından sistem kurulur daha sonra yüklersiniz gerekli sürücüleri. Bu hatanın Pascal ekran kartı olan sistemlerde oluşabildiğini de yazmışlar üstte bahsetmiştim .

Özetle; yüzde 99 MacOS ile gelen dahili ekran sürücüleriyle alakalı bir durum bu.
- 7900x te dahili gpu olmamamasına rağmen BIOS ayarlarından IGPU nun kapalı olduğundan emin olun.
- nv_disable=1 boot argümanı ekleyin kurulum öncesi clover' a
-Inject Intel, Inject Nvidia, Inject EDID vs hepsi kapalı olsun ilk yüklemede.

Dediğim gibi sadece boot etsin istiyoruz ilk başta.

- 7900x te dahili gpu olmamamasına rağmen BIOS ayarlarından IGPU nun kapalı olduğundan emin olun.
- nv_disable=1 boot argümanı ekleyin kurulum öncesi clover' a
-Inject Intel, Inject Nvidia, Inject EDID vs hepsi kapalı olsun ilk yüklemede.
Hepsi denendi. Fakat çözüm değiller. DSDT ile ekran kartını atlatmak gerekli görünüyor. ACPI tablosunu yamalamaya yardımcı olabilecek var mıdır?

7900x'de IGPU bulunmuyor zaten. Bu sorun arkadaşında belirttiği gibi GPU kaynaklı bir problem. Fakat imkansız bir kurulum değil. Öncelikle bu hatayı çoğunlukla High Sierra sistemde alırsın. NVidia Kextlerini silmek bazen çözüm olabiliyor ama her zaman değil. Çoğunlukla sildiğin içinde çıkıyor bu hata. Sisteminin harici çıkışıda olmadığı için elinde çok bir imkan yok. DSDT düzenlemesi ne kadar çözüm olur bilmiyorum açıkçası çünkü BIOS'dan çıkan dosyadan GPU'yu silersek tamamen sistem nasıl bir tepki verir bilmiyorum. Bu seferde hiç bir GPU görünmeyecek. Devre dışı bıraksak yine aynı hatayı alacaksın muhtemelen. Ama DSDT dosyalarını yollarsan bir deneriz. Sierra kurulumu denedin mi ?

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı