X3440 1.2 GHz'de Çalışıyor

yiqit2626

Decapat
İşlemci değerlerini BIOS'ta sıfırlayıp bilgisayarı resetliyorum, 2.53 GHz'de çalışması gerekirken 1.2 GHz'de çalışıyor.
Denediklerim: BIOS pilini değiştirdim, BIOS'u sıfırladım, BIOS güncellemeyi denedim BIOS ID Check error hatası verdi. @BIOS ile denedim yanlış kuruyor sitede en son F9 sürümü çıktığı yazıyor ama H55M-USB3 F11 kuruyor. Benim anakartım H57M-USB3. DOS ile BIOS güncellemeyi denedim o da olmadı.
BIOS'ta 3.0 GHz'e ayarlıyorum 1.4 GH'z oluyor. Resimdede gözüktüğü Turbo boost frequency çok düşük. Bilgisayar özelliklerini yazıyorum.
  • Xeon X3440
  • H57M-USB3
  • 8GB DDR3 RAM
  • HD7970
Çevrimiçiyim cevap bekliyorum arkadaşlar.👍

Adsız.png
20190511_125849.jpg
IMG-20190511-WA0017.jpg

basit bir soru sorucam güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarladınız mı acaba ? Gerçek saati yanında belirtmiş zaten program 2533MHz diye çünkü.
Yüksek performans seçili şekilde sonuç bu maalesef.
Benim düşünceme göre yanlış bios yüklü ve düzeltemiyorum. @Biosu açtığımda h55m-usb3 f11 gözüküyor. Aida64 ekran resmi olan fotoğrafda Anakart adı kısmındada h55m-usb3 yazıyor. Yardımlarınızı bekliyorum. 🙂👍
Sorun devam ediyor arkadaşlar. Yardımlarınızı bekliyorum. :)

Son düzenleme:
@Alptugyildirim onbot dediğin şey modlu biosmu acaba? Onbot ve Onboot yazdım google a pek birşey çıkmadı. Bu arada i3 540 taktım bu anakarta onuda 1.2 GHz de çalıştırıyor.
++ up
allah allha büyük ihtimal anakartta bir sorun var aynen modlu bios diye de geçer bios bozulmaları olabiliyor anakartın marka sistesinden tam model adını yazarak eski bir bios kurmaya çalış o da olmazsa fazla uğraşma ucuza bulursun aynısından ama yok illaha bunu isityorum dersen bios yazıyorlar sıfırdan anakarta ama değmez bence

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı