X3440 GTX 750'yi besleyebilir mi?

Merhaba. Şu an Xeon 3430 kullanıyorum. GTX 750 ile performansı çok düşük. İşlemciyi 100 kullanıyor. Ekran kartı 50'lerde, ara sıra drop da yiyorum. Xeon 3440 sorunumu çözer mi? Bir de rahat besler mi? İşlemci seçeneklerim Xeon 3440, Xeon 3450 ve i5 760. Sizce hangisi tam performans verir rahat besler?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Şu an Xeon 3430 kullanıyorum. GTX 750 ile performansı çok düşük. İşlemciyi 100 kullanıyor. Ekran kartı 50'lerde, ara sıra drop da yiyorum. Xeon 3440 sorunumu çözer mi? Bir de rahat besler mi? İşlemci seçeneklerim Xeon 3440, Xeon 3450 ve i5 760. sizce hangisi tam performans verir rahat besler?

3430'unda beslemesi lazım GTX750'yi. Sorun başka bir şeyde olabilir mi?

3430'unda beslemesi lazım GTX750'yi. Sorun başka bir şeyde olabilir mi?
resimde gözüktüğü gibi detaylar eski ekran kartım amd hd 6670 bş yoktu ekran kartı değişince böyle darboğaz başladı drop vs yiyorum işlemci kullanımı öncedende aynıydı

Dosya Ekleri

• resim_2023-06-25_160743105.png
    resim_2023-06-25_160743105.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 30
Resimde gözüktüğü gibi detaylar eski ekran kartım AMD HD 6670 bş yoktu ekran kartı değişince böyle darboğaz başladı drop vs yiyorum işlemci kullanımı önceden de aynıydı.

Bazı arkadaşlara da sordum şimdi kesin iş yapalım darboğaz işlemciden kaynaklı MSI Afterburner detaylarında.

Şu anki kullanıdım Xeon 3430 YouTube'da vs testleri var diğer insanlarınki besliyebiliyor benimki neden böyle hocam?

İşlemci 97 dereceye çıktığı için frekans kısıyor yüksek ihtimalle.

Termal macun yenileyin ya da soğutucunun tam oturup oturmadığına bakın. En kötü kasanın yan kapağını açın.

İşlemci 97 dereceye çıktığı için frekans kısıyor yüksek ihtimalle.
valla msi afterburnerden kontrol ediyorum bi düşme yaşanmıyor ama mesela işlemci şuan overclocklu bende stok da denedim darboğaz olucakmı diye sabit 2.4 de çalışması lazım 2.7 lere çıkıyor şuanda 3.0 3.2 lere dayanıyor

Aliexpresde 1 ay önce xeon 3440 180 tl bş di 300 olmus i5 760 190 tl suan iyi olurmu sizce düzelirmi ? i5 760 ile

Vallahi MSI Afterburner'den kontrol ediyorum bir düşme yaşanmıyor ama mesela işlemci şu an overclocklu bende stok da denedim darboğaz olacak mı diye sabit 2.4 de çalışması lazım 2.7'lere çıkıyor şu anda 3.0 3.2'lere dayanıyor.

Sıcaklık değerleri çok yüksek. Stok halde deneyin. Ayrıca kasanın yan kapağını açıp deneyin. Eğer sorun azalırsa veya kaybolursa sebebi sıcaklıktır.

Sıcaklık değerleri çok yüksek. Stok halde deneyin. Ayrıca kasanın yan kapağını açıp deneyin. Eğer sorun azalırsa veya kaybolursa sebebi sıcaklıktır.
Kasanın kapaı açık halde kullanıyorum zaten işlemciyi stok haline 2.4 ghz ye çekmeme rağmen darboğaz devam ediyor denedim hepsini soğukkende aynı

eski ekran kartını kullanırkende işlecmi 95 90 dereceydi

Kasanın kapaı açık halde kullanıyorum zaten işlemciyi stok haline 2.4 GHz'ye çekmeme rağmen darboğaz devam ediyor denedim hepsini soğukkende aynı.

Eski ekran kartını kullanırkende işlecmi 95 90 dereceydi.

90-95'te yüksek. 80-85 yukarısı sıkıntılı dereceler işlemci kendini soğutmak için performansını düşürüyor. Sıcaklık için yeni konu açın. Eğer sıcaklık sorununu çözerseniz tahminimce darboğaz sorununda çözücektir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı