X3440 için OC anakart önerisi

Alprnplt

Kilopat
Daha fazla  
X3440'lı sistem toplayacağım. Anakart olarak Gigabyte GA-H55M-S2'yi buldum uygun fiyata. Bu anakart ile 4GHz overclock yapabilir miyim?
Soğutucum: Snowman X6 RGB 3 fanlı.

Aynı anakarta ve işlemciye sahibim. Mosfet soğutucusu bulunmadığından Snowman T6 Ultra ile en fazla 3.6 yapabildim. Alacaksanız P55 alın. Önerim ise Asus tarafında P55-E olan modeller. Gigabyte tarafında ise P55A olan modellere bakın. SATA3 destekli olması çok önemli çünkü. Eğer yapabilirseniz delid yapmakta büyük fayda sağlıyor.

H55-m-s2 işimi görür mü overclock için.
OC için günümüzde iş görmez. Zaten en fazla tek slota 4GB RAM takabiliyorsun. 8GB RAM ise günümüzde yetersiz.

Aynı anakarta ve işlemciye sahibim. Mosfet soğutucusu bulunmadığından Snowman T6 Ultra ile en fazla 3.6 yapabildimuP7P55 D-E LX. Alacaksanız P55 alın. Önerim ise Asus tarafında P55-E olan modeller. Gigabyte tarafında ise P55A olan modellere bakın. SATA3 destekli olması çok önemli çünkü. Eğer yapabilirseniz delid yapmakta büyük fayda sağlıyor.
Hocam çok fazla bütçem yok. 1 tane asus P7P55 D-E LX buldum onunda ethernet girişiyle 1 ram slotu bozukmuk. Sizce onu almalı mıyım?

@Alprnplt Kendin yapabilirsen veya yaptırabilirsen kaçırma. Ama o haliyle alınmaz. Tercih yine de sana ait. Pek bulunmuyor artık biraz 2.el kovalaman gerekebilir. 4 sene uğraştım X3440 sistem için.

@Alprnplt Eğer acil ihtiyacın yoksa biraz daha biriktir paranı. Artık X34XX sistemlere bulaşılmaz. Geçen sene kurtuldum o sistemden. Eski sistem ve Legacy BIOS sıkıntı çıkartıyor artık. Tercih sana ait.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı