X3440 OC Stabilite Sorunu

emirkuru5

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. X3440 işlemcimi GA-H55-UD3H anakartımda 3.8 GHZ değerine overclock'ladım. Fakat Cpu-Z adlı programdan değerlere baktığımda bir 1709 yazıyor bir 3800. Sabit kalmıyor sebebi nedir? 1709 ne alaka onu da çözemedim. Kule Tipi Soğutucum Var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yük altında değilken değerler değişiklik gösterebilir. Yük testi yapıp gözlemleyin.

Windows 10 kullanıyorsanız yüksek performans veya nihai performans moduna alın. Sürekli en yüksek frekansta çalışır. Bahsettiğiniz durumda herhangi bi' problem yok. Boştayken kullanılmadığında güç tasarrufu amacıyla çekirdek çarpanını düşürür işlemciler.

BIOS'ta advanced sekmesine gir. Okla işaretlediğim yerleri disabled yap olur.
Cpu enhanced halt
Cpu eist function
Virtualization technology

Son düzenleme:
BIOS'ta advanced sekmesine gir. Okla işaretlediğim yerleri disabled yap olur.
Cpu enhanced halt
Cpu eist function
Virtualization technology

Eki Görüntüle 378677
Yüksek değerlere oc'layacağımdan dolayı bir problem çıkarmazlar değil mi hocam? Isınıyor da biraz o yüzden tırsıyorum. Tam olarak anlamları nelerdir acaba bilginiz var mı?

Yüksek değerlere oc'layacağımdan dolayı bir problem çıkarmazlar değil mi hocam? Isınıyor da biraz o yüzden tırsıyorum. Tam olarak anlamları nelerdir acaba bilginiz var mı?

Yok bunlar işlemciyi uyku moduna çekmiyor Bi problem çıkmaz internetten isimlerini bi araştırırsın. Isınıyorsa soğutucu termal macun kontrolü yap derim. Health status ekranını buraya atarmısın bıos taki

x3440 işlemcimi GA-H55-UD3H adlı anakartta 3.8 ve üzerine çıkartamıyorum hocam. 3.8 üstünde direk mavi ekran 3.8 de ise aşırı ısınma oluyor. 3.6 da kullanıyorum o yüzden.

Son düzenleme:
Boşta o sıcaklık biraz yüksek CPU Smart Fan Mode o ayarı disabled yapmanız lazım disabled yaptığınız zaman CPU fanı sürekli tam devir çalışacak ve overclocklu bir sistem içinde bunu tavsiye ederim autoda olduğu zaman işlemci yüke binip ısınınca devir yükselir otomatik ayarlar. Bir de kullandığınız soğutucu nedir?

MİT tweaker ayarlarınıda atarsanız yardımcı olurum.

Buyur hocam hangisi lazım olur bilemedim. Attım hepsini.
Hocam çok ısınıyor sistem 3.2 ghz'e çektim. RX 570 4gb var sizce böyle kalması iyi mi?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2019-03-23 at 16.44.15.jpeg
    137,9 KB · Görüntüleme: 91
  • WhatsApp Image 2019-03-23 at 16.44.16 (1).jpeg
    131,3 KB · Görüntüleme: 60
  • WhatsApp Image 2019-03-23 at 16.44.16.jpeg
    136,7 KB · Görüntüleme: 55
Son düzenleme:
Buyur hocam hangisi lazım olur bilemedim. Attım hepsini.
Hocam çok ısınıyor sistem 3.2 ghz'e çektim. RX 570 4gb var sizce böyle kalması iyi mi?

Siz işlemci çarpanını artırarak overclock yapmışsınız öylede olur fakat CPU frekans ayarını artırmak ile daha iyi sonuç alırsınız amaç CPU yu zorlamak yani frekansını yükseltmeniz lazım. Soğutucunuzu belirtmemişsiniz. Boşta 57 derece gösteriyor yüksek bir değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…