OsmanBahadır
Decapat
Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Herkese merhaba.
-Keyfi topladığım sistemden şaşırtan performans alıyorum.
Birçok yerde bilgi kirliliği mevcut. Bu yüzden kendi O.C ayarlarımı merak edenler veya araştıranlar için paylaşıyorum. Kesin sizde de işe yarar diyemem çünkü O.C deneme.
Yanılma yöntemi ile yapılan bir şey.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(BIOS sürümünüze dikkat edin)
O.C profili: X. M.P
CPU ratio: 20X.
BCLK frekans: 200.
CPU fıxed voltaj: 1.45 (X3440 için riskli normal şartlarda fakat güçlü bir soğutucunuz varsa sorun yaşamazsınız.)
DRAM frekans: 1600MHz (yapılan bir diğer hata RAM frekansını yüksek seçmektir. 1600'den üstünü seçmeyin.)
DRAM voltaj: 1.65 (bu da işlemci voltajı kadar riskli eğer RAM'in üstünde voltaj değeri 1.5v yazıyorsa siz 1.65'den daha üste çıkmayın ki 1.65'de çok riskli.)
DRAM tımıng Control ilk dört: 9-9-9-24.
Eğer bu ayarlarda mavi ekran veya kilitlenme hatası alırsanız.
Imc voltage: 1.5v (bu en riskli olanıdır. Anakart yakma riskiniz var. Eğer minik mosfet soğutucunuz varsa sorun çıkarmaz yoksa kesinlikle alın çok pahalı değil 20TL 30TL civarına kadar rahatlıkla bulabilirsiniz. Benim anakartımın üstünde ASUS'un özel mosfet blok soğutucusu mevcut olduğu için ben sorun yaşamıyorum.)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
İşlemci: X3440 4.0 GHz O.C.
Anakart: ASUS P7H55/USB3 (anakart seçimi çok önemli anakart alacağınız satıcıya O.C desteği olup olmadığını sorun!)
Ekran kartı: MSI Armor RX570 4 GB.
RAM: HyperX Fury 1600MHz 8 GB (8x1)
PSU: 500W (sizde 600W varsa çok daha iyi olur)
İşlemcı soğutucu:
urun.n11.com
-Keyfi topladığım sistemden şaşırtan performans alıyorum.
Birçok yerde bilgi kirliliği mevcut. Bu yüzden kendi O.C ayarlarımı merak edenler veya araştıranlar için paylaşıyorum. Kesin sizde de işe yarar diyemem çünkü O.C deneme.
Yanılma yöntemi ile yapılan bir şey.
(BIOS sürümünüze dikkat edin)
O.C profili: X. M.P
CPU ratio: 20X.
BCLK frekans: 200.
CPU fıxed voltaj: 1.45 (X3440 için riskli normal şartlarda fakat güçlü bir soğutucunuz varsa sorun yaşamazsınız.)
DRAM frekans: 1600MHz (yapılan bir diğer hata RAM frekansını yüksek seçmektir. 1600'den üstünü seçmeyin.)
DRAM voltaj: 1.65 (bu da işlemci voltajı kadar riskli eğer RAM'in üstünde voltaj değeri 1.5v yazıyorsa siz 1.65'den daha üste çıkmayın ki 1.65'de çok riskli.)
DRAM tımıng Control ilk dört: 9-9-9-24.
Eğer bu ayarlarda mavi ekran veya kilitlenme hatası alırsanız.
Imc voltage: 1.5v (bu en riskli olanıdır. Anakart yakma riskiniz var. Eğer minik mosfet soğutucunuz varsa sorun çıkarmaz yoksa kesinlikle alın çok pahalı değil 20TL 30TL civarına kadar rahatlıkla bulabilirsiniz. Benim anakartımın üstünde ASUS'un özel mosfet blok soğutucusu mevcut olduğu için ben sorun yaşamıyorum.)
İşlemci: X3440 4.0 GHz O.C.
Anakart: ASUS P7H55/USB3 (anakart seçimi çok önemli anakart alacağınız satıcıya O.C desteği olup olmadığını sorun!)
Ekran kartı: MSI Armor RX570 4 GB.
RAM: HyperX Fury 1600MHz 8 GB (8x1)
PSU: 500W (sizde 600W varsa çok daha iyi olur)
İşlemcı soğutucu:

Soğutucu & Fan - Kasa & Laptop Fanı - n11.com
Soğutucu & Fan ürünleri binlerce marka ve uygun fiyatları ile n11.com'da! Kampanyalı Soğutucu & Fan modelleri için hemen tıklayın.
Son düzenleyen: Moderatör: