X3470 işlemciye ekran kartı ve anakart önerisi

ByrmEf

Hectopat
Merhaba. Bugün Donanım Arşivi'nin bir videosunu izledim. X3440 ile bir PC topluyor. İşlemciye OC yaparak efsane sonuçlar alıyor. Bu videoyu izlemden önce Teknobiyotik A2.5 Killer almaya karar vermiştim fakat FPS değerleri X3440'lı sistemin yarısını vermiyor. Düşündüğüm zaman i3 9010F veya R3 gibi işlemcilere 800 900 TL yığmak saçma olduğunu düşündüm. X3440 işlemci ile bir sistem kurmayı düşünüyorum. Ekran kartı 2.elden 1050 veya 1050 Ti almayı düşünüyorum (varsa 1050 seviyesinde F/P ekran kartı yazabilirsiniz). Yani İşlemci: X3440, Ekran kartı: 1050 olacak ama işlemcimi 3.9GHz'ye kadar OC yapacağım (kule tipi soğutucu alacağım) için uygun fiyata bu OC seviyesinde zorlanmayacak kaliteli iyi bir anakart lazım. Sadece işlemcimi yurtdışından alacağım, diğer parçalar Türkiye'den alacağım. Anakart ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciyi hâli hazırda almadı iseniz bu durumdan vazgeçin. Şayet sistem çok eski olacak. Aynı zamanda bu işlemciye uyumlu anakart ve RAM ne yazık ki sıfırı yok gibi bir şey. Güncel olarak i3 ya da R3 sistem toplamanızı öneririm. Ya da sarı siteden ikinci el hazır toplanmış sistem bakabilirsiniz.

Merhaba. Bugün donanım arşivi'nin bir videosunu izledim. X3440 ile bir PC topluyor. İşlemciye OC yaparak efsane sonuçlar alıyor. Bu videoyu izlemden önce Teknobiyotik'a2.5 Killer almaya karar vermiştim fakat FPS değerleri X3440'lı sistemin yarısını vermiyor. Düşündüğüm zaman i3 9010F veya R3 gibi işlemcilere 800 900 TL yığmak saçma olduğunu düşündüm. X3440 işlemci ile bir sistem kurmayı düşünüyorum. Ekran kartı 2.elden 1050 veya 1050 Ti almayı düşünüyorum (varsa 1050 seviyesinde F/P ekran kartı yazabilirsiniz). Yani işlemci: X3440, ekran kartı: 1050 olacak ama işlemcimi 3.9GHz'ye kadar OC yapacağım (kule tipi soğutucu alacağım) için uygun fiyata bu OC seviyesinde zorlanmayacak kaliteli iyi bir anakart lazım. Sadece işlemcimi yurtdışından alacağım, diğer parçalar Türkiye'den alacağım. Anakart ve ekran kartı önerilerinizi bekliyorum :)

GTX 1050 Ti yerine RX 570 RX 480 öneririm daha iyi kartlar ve de ikinic el piyasası hemen hemen aynı.

LGA 1156 anakart bulmak çok zor ya Aliexpress'te bir sürü var ama 1 kişi satın almış 2 kişi satın almış bazılarında yorum yok bazılarında fotoğraf yok işin zor kolay gelsin ben yine de araştırım senin için.

İşlemciyi hâli hazırda almadı iseniz bu durumdan vazgeçin. Şayet sistem çok eski olacak. Aynı zamanda bu işlemciye uyumlu anakart ve RAM ne yazık ki sıfırı yok gibi bir şey. Güncel olarak i3'ya da R3 sistem toplamanızı öneririm. Ya da sarı siteden ikinci el hazır toplanmış sistem bakabilirsiniz.

Evet hazır sistemler orada biraz daha uygun ve güncel fakat benim oynayacağım oyun fazla yok sadece Fortnite, CS:GO, Valorant, forzahorizon4 oyunlarını oynayacağım. BF5, CoD gibi sistem yoran oyunlar oynamayacağım bu saydığım oyunlar için alacağım.
GTX 1050 Ti yerine RX 570 RX 480 öneririm daha iyi kartlar ve de ikinic el piyasası hemen hemen aynı.
evet olabilir
LGA 1156 anakart bulmak çok zor ya Aliexpress'te bir sürü var ama 1 kişi satın almış 2 kişi satın almış bazılarında yorum yok bazılarında fotoğraf yok işin zor kolay gelsin ben yine de araştırım senin için.

Anakart hakkında pek fazla bilgim yok açıkçası rica etsem bu işlemciye uygun anakartlar ne olarak geçiyor anlatabilirmsiniz ve OC desteklediğini nasıl görebilirm.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı