Rehber X360CE Kullanım Rehberi

Technopat

Yetkili Hesap
Makaleler
13
Merhaba, bu rehberde sizlere X360CE programının işlevlerini, ne işe yaradığını ve kullanımını anlatacağız. Öncelikle programı tanıtmamız gerekiyor:

Birçoğumuzun elinde Logitech F310 veya daha eski kontrolcüler bulunuyor. Bazı oyunlar bu kontrolcüleri algılayamıyorlar. Özellikle yeni çıkan oyunlarda DirectInput olmadığı için bu kontrolcülerin X360CE gibi 3. parti yazılımlar ile Xbox kontrolcüsüymüş gibi tanıtılması gerekiyor. Bu sayede oyunlarda eski yahut algılamayan kontrolcünüzü sorunsuz şekilde kullanmaya başlıyorsunuz. Uygulama ücretsizdir ve herhangi bir kullanım süresi bulunmamaktadır. Dilediğiniz gibi, dilediğiniz kadar kullanabiliyorsunuz.

Uygulamanın İndirilmesi
Sitesine girdiğimizde ilk başta bizi üç buton karşılıyor. Burada "All Games" - "64 Bit Games" - "32 Bit Games" seçenekleri mevcut. All Games olanı indirmenizi tercih etsem de, oyunun kaç bit olduğuna göre 32 veya 64 sürümlerini de indirebilirsiniz. Burada işletim sisteminizin kaç bit değil, oyunun kaç bit olduğu önemli. Şunu da eklemeliyim, 32-64 bit seçenekleri en son 2018'de güncellenmiş. Bu yüzden 4.17.15.0 olan All Games sürümünü indirmenizi şiddetle tavsiye ederim. En son 2020'de güncellenmiş bu sürüm.

1762704696312.png

12,8 MB civarında bir indirme tamamlandıktan sonra ekran görüntüsündeki gibi bir ZIP dosyası inecek:

1762704704573.png

ZIP dosyasının içinde x360ce.exe adında bir uygulama var. Bu uygulamayı dilediğiniz yere çıkarabilirsiniz. İster masaüstüne, ister farklı bir konuma. Ben dosyayı kopyalayıp, oyunun kurulu olduğu dizine yapıştırmanızı öneririm.

Bu aşamalardan sonra uygulamayı yönetici olarak başlatınız.

Uygulamada Konfigürasyon - Genel Adımlar
Bu kısımda gri bir dairenin yanında Issues yazdığını göreceksiniz. Burada "
1762704944816.png
Issues" yazıyorsa, tıklayıp Virtual Gamepad Emulation Driver'ı kurmanız gerekiyor. Bu sürücü Issues kısmında "Virtual Device Driver" olarak da geçebilir. Yanındaki Install butonuna tıklayıp kurulumu gerçekleştiriniz.

1762704764625.png

Kurulumdan sonra uygulamayı kapatıp tekrardan yönetici olarak başlatmanızı öneririm. Ardından kontrolcünüzü bilgisayarınıza bağlayınız. Uygulama içerisinde Controller 1 seçeneğini seçiniz. Controller 1 seçiliyken, aşağıdaki görselde işaretlediğim "Add" butonuna tıklayınız:

1762704776999.png

Add butonuna tıkladıktan sonra klavyeniz, fareniz ve kontrolcünüz görünecek. Kontrolcüyü seçip "Add Selected Device" butonuna tıklayınız. Bu sayede kontrolcünüz artık X360CE programı tarafından seçilmiş hâle gelecek.

Yine uygulama içerisinde, aşağı kısımda "Auto" yazan bir buton var. Ona tıkladığınızda kontrolcünüz Controller 1 profilinde, konfigüre edilmiş olacak.

1762704843997.png

Bu aşamadan sonra tuşlarınız otomatik atanacak. Kontrol ediniz, bir yanlışlık varsa düzeltiniz yahut hiç tuş ataması yapmadıysa manuel olarak tuşları atayabilirsiniz. Aşağıdaki başlıkta tuş atamasını nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Tuşlarda bir sıkıntı/eksik yoksa "Tuş Atamaları" başlığındaki adımları geçebilirsiniz.

Tuş Atamaları
Karmaşık gibi dursa da aslında oldukça basit. Yanlış olduğunu tespit ettiğiniz veya atamak istediğiniz tuşu seçip:

1762704785319.png

İşaretlediğim butona tıklıyorsunuz. Ardından "Record" tuşu görünecek. Record tuşuna bastığınızda uygulama üzerindeki kontrolcüde o tuş yanıp sönecek/işaretlenecek. Sonra kendi kontrolcünüze bakıp aynı tuşa tıkladığınızda doğru bir atama gerçekleştirmiş oluyorsunuz.

Son Adımlar
Bu aşamalardan sonra sağ üstte bulunan "Save All" butonuna tıklayıp yaptığınız tüm değişiklikleri kaydediniz:

1762704793690.png

Uygulamayı simge durumuna küçültüp oyununuzu başlatabilirsiniz. Önemli bir dipnot eklemeliyim, uygulama çalışır hâlde değilken yaptığınız ayarlamalar geçerli olmayacak ve uygulama çalışmayacaktır. Bu yüzden ya açık, ya da simge durumuna küçültülmüş olması gerekecektir.

1762704801014.png

Bu butondan simge durumuna küçültebilirsiniz. Bunu anlamanızın yolu ise simge durumunda olan uygulamaları kontrol etmenizdir:

1762704806756.png

Uygulama simge durumundaysa yani aktif çalışıyorsa, oyunu başlatıp keyifle oynamaya devam edebilirsiniz. Sormak istediğiniz sorular varsa rehberin altında sorabilirsiniz. Umarım faydalı olmuştur, iyi Sosyaller.

Rehber @Adrastos tarafından hazırlanmıştır.

Elinize sağlık hocam. Güzel ve ayrıntılı bir rehber olmuş, aynı zamanda fazlasıyla anlaşılabilir. Geçmişte YouTube üzerinde arayıp güzel bir rehber bulamadığımdan birkaç video gezdiğimi hatırlıyorum. Bu rehber sayede daha rahat bir şekilde kullanımı sağlanabilir uygulamanın.

Güzel bir rehber olmuş, elinize sağlık.

Ben mi beceremedim bilmiyorum ama kolu görmesine rağmen bir türlü çalıştıramadım. XOutput kullanımı daha kolaydı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı