X4 840 ve R7 370 Sistem Oyunlarda FPS Sorunu

kaptQ

Kilopat
Yer
Istanbul, Turkey
GTA 5 oynarken CPU %85-%98 arası, GPU %47'yi geçmiyor. FPS ise medium 20-45 arası.

Bu değerler yeni nesil bütün oyunlarda aynı, sadece LOL oynarken ilk 15 dakika 120 FPS alıyorum ,o da oyun sonlarına doğru 45'e kadar düşüyor.

Sistem;
  • ASUS A68HM-K
  • AMD Athlon X4 840
  • 8 GB RAM
  • Sapphire R7 370 Nitro OC 2GB
  • 1360x768 Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Oynadığın oyun GTA 5 olduğu için işlemcini fazla kullanabilir. Kasanın soğutması iyi değilse performans düşebilir.

Oynadığın oyun GTA 5 olduğu için işlemcini fazla kullanabilir. Kasanın soğutması iyi değilse performans düşebilir.
GTA 5 haricinde diğer oyunlardada aynı değerleri alıyorum. LoL test ettim işlemci %96 ekran kartı %25 fps ortalama 60 ayrıca çözünürlüğümde oldukça düşük. Aynı karta sahip başka kullanıcılar 1920*1080 100 fps alıyorlar. Sıkıntı var ama nerede çözemedim.

İşlemcin ekran kartını besliyemiyor. Darboğaz sorunun var. Hemde ciddi şekilde.
Ben bu sistemi toplamadan önce sosyalde konu açmıştım kimse darboğaz yaşarsın demedi sistemde sıkıntı yok denildi.

Bu sıralar Athlon kullanıcılarında genel bir şikayet var. Benim tahminim, güncel sistemler için yapılan yazılımsal/donanımsal optimizasyonların eski nesil OEM bileşenlerin performanslarında düşüşe neden olması. Youtube ve benzeri sitelerdeki benchmark/oyun performans videolarının çoğuna güvenmeyin; yazdıkları sistemler ile kullandıkları farklı olabilir sonuçta. Başka kullanıcılardan kastınız tanıdığınız bildiğiniz insanlar ise sorun sistem yetersizliği değil belli ki.

Çözünürlüğün düşük olması darboğaz sorununu daha da çok arttırır. Çözünürlüğü ve grafiği arttırın bir de öyle deneyin.

DSR ile çözünürlüğü 2K yap, oyunları o şekilde oyna.

DSR nasıl yapabilirim? Konu hakkında bir bilgim yok.

Çözünürlüğün düşük olması darboğaz sorununu daha da çok arttırır. Çözünürlüğü ve grafiği arttırın bir de öyle deneyin.
Monitörü değiştirmem lazım o zaman 1920x1080 monitör aldığımda sorun ortadan kalkar mı? İşlemciye binen yük %70'e düşse, gpu %60-70 olsa yeter bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…