X4 840 ve R7 370 Sistem Oyunlarda FPS Sorunu

kaptQ

Kilopat
Yer
Istanbul, Turkey
GTA 5 oynarken CPU %85-%98 arası, GPU %47'yi geçmiyor. FPS ise medium 20-45 arası.

Bu değerler yeni nesil bütün oyunlarda aynı, sadece LOL oynarken ilk 15 dakika 120 FPS alıyorum ,o da oyun sonlarına doğru 45'e kadar düşüyor.

Sistem;
  • ASUS A68HM-K
  • AMD Athlon X4 840
  • 8 GB RAM
  • Sapphire R7 370 Nitro OC 2GB
  • 1360x768 Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitörü değiştirmem lazım o zaman 1920x1080 monitör aldığımda sorun ortadan kalkar mı? İşlemciye binen yük %70'e düşse, gpu %60-70 olsa yeter bana.
Çözülmesi lazım fakat bu sana daha fazla fps vereceğini garantilemez. Darboğaz sorunun bir miktar azalır. Ne kadar azalacağını ben tahmin edemem. Belki bilen kişiler olabilir. İşlemcin ekran kartını besleyemiyor. Ben sana kısaca bilgi vereyim. Sen çözünürlüğü ne kadar düşürürsen ekran kartının saniyede çizeceği kare daha da fazlalaşır. Aslında burada bize gözüken ekran kartının işi hafifliyor. İşi hafiflediği için de daha fazla kare vermesi için daha fazla veri alıp aktarması gerekiyor. Dolayısıyla ekran kartın daha fazla çalışır ve işlemci güçlü değilse ekran kartını doyuramaz hale gelir. Dolayısıyla darboğaz meydana gelmiş olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…