Bende ATHLON X4 840 kullaniyorum. Ayni sorunu bende yasadim. Cözum basit. BIOS tan HPET i kapatin. Advanced sekmesindeydi tam nerdeydi hatirlamiyorum. Kapatip tekrar oyun testi yapiniz.
Yardimci olabildiysem ne mutlu bana. Ek olarak ben mesela CS:GO oyununda anlik donmalar yasiyordum o islemciyle. Oyle bi sorunun olursa onunda cozumu bende yazarsin buradan.
Yardimci olabildiysem ne mutlu bana. [emoji4] Ek olarak ben mesela CS:GO oyununda anlik donmalar yasiyordum o islemciyle. Oyle bi sorunun olursa onunda cozumu bende yazarsin buradan. [emoji4]
Hemen anlatayim. Sorunun kaynagi bu AMD nin turbo boost u. Turbo acilip kapanirken anlik bi drop yasatiyor bizlere ve bu asiri sinir bozucu bi durum. 2 cozum yontemimiz var. 1.si turboyu kapatmak. 2.si full turbo acik kullanmak. Ben tabiki 2.yi sectim kendim icin. 1.yi yapmak kolaydir. Direk biosa girip OC sekmesinden turboyu kapatabilirsiniz. 2. Si biraz karisik. Bir nevi OC yapmak gibi onu farkli bi konuda aciklamistim buyrun linki : AMD Athlon X4 840 nasıl OC yapılır?
Burada yazdiklarimi uygulayip islemci hizinizi kontrol edin. Muhtemelen 3.7 ghz de sabitlenecektir.