X4 860K Alınmalı mı?

Makaleler
9
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i7 10750H || GTX 1660 Ti 6 GB Mobile || 2x16 GB RAM || 512 GB NVMe M.2 SSD || 1080p 144 Hz IPS Panel || Windows 11-macOS Big Sur || Acer Nitro 5 AN515-55 2020 ||
Meslek
Öğrenci
Sistem özelliklerim:

Asus R9 380 4 GB (ReLive 17.4.2)
AMD FX 770k işlemci
8 GB RAM 1600 MHz (DDR3)
HP 2B17 ( MSI 7906-S FM2+ soket )
600W güç kaynağı ( Cooler-Master K350 kasa ile birlikte)
Windows 10 ( Son güncellemeler kurulu)

Arkadaşlar bilgisayarı 2 yıl önce hazır almıştım geçen yıl ekran kartı ve kasa aldım. Şikayetim bazı oyunlarda darboğaz yapmasıydı. Şu an maksimum 300 TL bütçem var. Yaza kadar darboğazı ortadan kaldırmak veya en aza indirmek istiyorum biraz araştırdım sizlere de sormak istiyorum X4 860K alsam anakartı değiştirmeme de gerek kalmaz. Benim sorunuma çözüm olur mu ?

GTA 5'te ( Orijinal) Very High - Ultra ayarlarda (Çimen ayarı normal, Advanced Grapichs kapalı, Post FX normal, X2 MSAA açık ve de çözünürlüğün olduğu kısmın az aşağısındaki üç tane barın tamamı kapalı.) bu şekilde Single'de ara ara 30 FPS altına düşüyor. Genellikle 30-40 FPS alıyorum. Online modda ise bu değerler yaklaşık 5-10 FPS düşüyor. Doğal olarak tam olarak zevk alarak oynayamıyorum. Ayarları düşürüp de denedim ama hiçbir ayarda stabil FPS elde edemedim.

Bu sorunlar genellikle online kısımlarda oluyor. Yaza kadar birçok arkadaşım hazırlık yaptık ama benim sistemde belirttiğim sorun var. Bana yardımcı olursanız sevinirim... Kısaca X4 860K gözle görülür fark oluşturur mu ?

Bana göre bu işlemciyi alman ölü yatırım. RYZEN deki giriş seviyesi işlemcileri bekleyin veya intel G4560 sistem kurarsınız. Bütçe oluşana kadar bekleyin. Şuan bu işlemciyi almak günü kurtaracak fakat uzun vadede pişman olacaksınız ve ölü yatırım olacak. Satılmak istenirse güncel olmadığından ötürü çok fazla değer kaybı var.

Cezalıydım cevap veremedim bazı videolara baktım ama Gta 5 ile ilgili bulamadım benim için önemli olan Gta online da iyi performans vermesi diğier oyunlarda sıkıntı yok zaten.
G4560 için Ram'lerin de değişmesi gerekiyor sanırım o kadar bütçe yok maalesef.

Cezalıydım cevap veremedim bazı videolara baktım ama Gta 5 ile ilgili bulamadım benim için önemli olan Gta online da iyi performans vermesi diğier oyunlarda sıkıntı yok zaten.
G4560 için Ram'lerin de değişmesi gerekiyor sanırım o kadar bütçe yok maalesef.
Daha başka tavsiyesi olan var mı ?

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı