A10 7850K içindeki GPU, R7 250 DDR3 modeli ile denk görünüyor. Ben R7 240 civarı sanıyordum. Aklımda öyle kalmış. R7 250X ile iki katına yakın FPS artışı kötü sayılmaz bence. Testlerde frame değerleri tam uyuşmuyor. Yine de kıyaslama yapmak için kullanılabilir.
@fgurel111 Eğer APU işlemci alacaksan ve şimdi başka bir ekran kartı takacaksan APU işlemci almanın mantığı yok. Şöyle yapabilirsin mesela APU işlemci ile idare edip ilerde ekran kartı takviyesi yaparsan o zaman daha iyi olur.
@fgurel111 Eğer APU işlemci alacaksan ve şimdi başka bir ekran kartı takacaksan APU işlemci almanın mantığı yok. Şöyle yapabilirsin mesela APU işlemci ile idare edip ilerde ekran kartı takviyesi yaparsan o zaman daha iyi olur.
apu alırsam ekran kartı alamayacağım dediğin gibi ileride bi ekran kartı alabilirim o zaman da apunun ekran kartı devre dışı kalmış olcak x4 860k alırsam ileride işlemciyi mi değişeyim ekran karını mı değişeyim kararsız kalcam şu an halen daha tam karar veremedim ama bu ikisinden birini kesin alcam artık
A10 7850K içindeki GPU, R7 250 DDR3 modeli ile denk görünüyor. Ben R7 240 civarı sanıyordum. Aklımda öyle kalmış. R7 250X ile iki katına yakın FPS artışı kötü sayılmaz bence. Testlerde frame değerleri tam uyuşmuyor. Yine de kıyaslama yapmak için kullanılabilir.
Arkadaşlar lütfen yanlış bilgi vermeyelim. X4 860K eski bir işlemci değil, 2014 çıkışlı bir işlemci yanılmıyorsam. FX serisine nazaran AMD'nin daha başarılı olduğu işlemci serisi Athlon diyebiliriz ve bazı söylemlere göre APU'nun içinde ki işlemci zaten X4 860K'nın aynısı olabilir. İçinde ki GPU'ya gelirsek R7 240-250 arası performans veren farklı bir R7 GPU mevcut. R7 250X'in ise daha fazla FPS verdiğini söylememe gerek yok. Ayrıca APU alırsan ekran kartını beslemesi için yüksek frekanslı Ram'e boşu boşuna masraf yapmak zorundasın. Ekran kartlı bir sistemde ise 1600Mhz Ram gayet yeterli. İşin içine APU girince Ram'in önemi artıyor ama normal şartlarda ekran kartlı bir sistemde Ram'in ne CL değeri ne de frekansı FPS'ye etki eden bir etken olmaktan çıkıyor. Bu durumda APU'dan hem daha performanslı hem de daha ucuza gelen X4 860K + R7 250X (veya daha yüksek bir ekran kartı) almak varken neden APU alınsın? X4 860K oyunlar için güçlü bir işlemcidir aslında. R9 380'e kadar kaldırabiliyor. Daha yukarısını bilemem ama overclock çekilmesi halinde hiç bir şekilde darboğaz olacağını düşünmüyorum. Youtube'dan testlerine de bakabilirsiniz. Buyrun APU'ya karşı (hem de bir adet daha R7 250 ile Dual Graphics olduğu halde), X4 860K ve R7 250X performansını karşılaştıran bir video.
Arkadaşların dediği gibi normal al apu alma ilerde de daha iyi ekran kartı takarsın. Tamam apu ya 980 takarsın ama APU lu sistem alanın bütçesi 980 R390x alacak kadar iyi olacağını sanmıyorum ama 860K ya bi R9 380, GTX 960 alınabilir.