X4 860K vs A10 7870K

Raptoor

Hectopat
Daha fazla  
İyi geceler. Kafamı çok karıştıran bir sorum var. Herkes ikiye bölünmüş durumda bu yüzden kafam karışıyor. Ben A10 7870K'ya 1-2 yıl sonra ekran kartı ekleyince içinde bulunan GPU boşa gitmeyecek mi? Ben bu yüzden işlemci olarak birbirine yakın olan X4 860K'ya yöneldim sonuçta ikisi arasında 300 TL fark var. O 300 TL'ye de R7 250X'i almayı planlıyorum. Yani APU'ya ekran kartı eklemek mantıksız olmuyor mu ?

Dostum aslında ikiye ayrılacak bir durum yok. Dikkat ettiysen ne zaman Recep Baltaş ve Ali Güngör uygun fiyatlı sistem toplasa forumda ki büyük bir kesim (çoğunluğu 16 yaş altı) 0 fiyata toplanabilecek tek sistemin o olduğunu düşünüyorlar ve o sisteme karşı alternatif başka sistemler kuramıyorlar. Bana kalırsa bu durum şartlanmaktan başka bir şey değil. Recep ve Ali beylerin bu sistemleri toplamasında ki amaç öneri alacak kadar vakti olmadan direkt bir PC sahibi olmak isteyenler için diye düşünüyorum. Yoksa işin aytıntısına girersen daha iyi sistemler tabii ki toplanabiliyor.

X4 860K + R7 250X emin ol ki APU'dan daha performanslı ve gönül rahatlığıyla alabilirsin. Kendi söylediğin gibi ileride ekran kartını yükselteceğin zaman APU'nun dahili GPU'su devre dışı kalıyor. Dual Graphics yaparım desen, ona da değmez. Dahili GPU zaten R7 240-250 arası bir grafik birimi. Bunun yerine X4 860K + R7 250X her türlü daha mantıklı oluyor. Dikkat ettiysen fiyat olarak da APU'dan uygun oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Arkadaşlar bahsettiğiniz işlemciler çok ayrı kulvarda olan işlemciler ortadaki çelişmede şu şekilde Apu kendi başına alırsan oyunlarda ortalama 30 fps alırsın
Ottamans58 inde dediği gibi x4 860+R7 250x daha fazla fps alırsın tabiki.Ve aşağı yukarı bi Godavari fiyatına gelir.
Fakat şimdi şu var nakitin pek yoktur Godavari işlemci alırsın seni bir süre götürür ilerdede sağlam bi ekran kartı alırsın buda var sonuçta ve bu lüksüde her işlemci vermiyor şahsen önerim 7870K ileride güzel bi Ekran kartı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…