X4 950 ve RX 560 Sistem Toplama

Emirhan145

Hectopat
Yer
Sakarya
Daha fazla  
20180114_222242.png

Böyle bir sistem topladım. Yorumlarınızı bekliyorum. Önerileriniz varsa monitör dahil maksimum 2500 TL sistem önerebilirsiniz.

Aynı sistemi nasipse birkaç hafta içerisinde toplayacağım. Elimde RX 560 Gigabyte modeli var. Orta seviye bir ekran kartı fakat PUBG'de yeterli performansı alamadığını düşünüyorum. 1080P High ayarlarda oynarım sanıyordum. Very low gibi bir ayarlarda oynanıyor.. İyi bir sistem bilerek işlemciyi düşük tuttum ve Asus x370-A isimli anakartı aldım 600 TL gibi bir fiyatla. İşlemciyi de ileride yani 2020'de AMD yeni Ryzen serilerini çıkardığında upgrade edeceğim. Sistem iyi dediğim gibi yaparsan güncel oyunlardan uzak kalmaz keyifli şekilde oynarsın ama bütçen el verirse RX 560 alma. DX12 desteği var ama DX11 gibi oyunlarda GTX 1050Tİ'nin gerisinde kalıyor.. Biriktir,gerekirse oyun oynama Onboard'dan görüntü al ama yeni sistem topluyorsan GTX 1060'dan aşağısını alma..

İyi ki PSU'ya yorum yaptınız çünkü ben ZM400-LX modelini koyduğumu sanıyordum. Sihirbazda fiyatları incelerken o PSU listede kaldı herhalde. ZM400-LX 12V kanalı single yapılı. 28A - 300W veriyor. OCP-OVP-OPP-UVP-SCP korumaları mevcut. Üstteki sistem zaten yükte 200 watt bile çekmez, fazla fazla yeter ama isterseniz kendi topladığınız listedeki PSU'yu da alabilirsiniz. Ben PSU'yu yüksek almaya karşı değilim. Bütçe varsa alın, fanı sessiz çalışır, ileride üst seviye parçalara terfi yaparsanız PSU değiştirmek zorunda kalmazsınız, 80+ Bronz sertifikasıyla da elektrik faturasına böyle az bir güç tüketimi karşısında küçükte olsa katkı yapar.

Örnek güç tüketimi hesap listesi, X4 950 tanımlı olmadığı için Ryzen 3 1200 koydum. X4 950 daha da az güç harcar: AMD Ryzen 3 1200 NVIDIA GeForce GTX 1050 - PSU Calculator - Build NAVohr

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı