X470 Wi-Fi ve X570 Wi-Fi arasında kaldım, bilgisayarı kendim toplamaya çalışıyorum.
İşmeci Ryzen 3700X olacak ama anakart konusunda takıldım. İlla Wi-Fi olması şart mı ben orada takıldım, bir de X470 ile Ryzen 3700X sorunsuz çalışır mı BIOS güncelleme yapmadan?
Ayriyeten indirimli anakart tavsiyesi de alabilirim.
Wifi olması şart değil, masaüstü bilgisayarda Wifi ne gerek. Bazı durumlarda hayat kurtarabilir ama ne kadar gerekli tartışılır. Ancak çok üst seviye anakartlara baktığınız zaman bazı özelliklerden kaçamazsınız örnek: RGB, WiFi gibi gibi. WİFİ her anakrta gösteremeyiz tabii ama RGB en geçerli örnek.
X570 anakartlarda güncelleme yapmaya gerek yok ancak X470 anakartlarda BIOS güncellemesi şart. Yapmadan çalışmaz ama siz alırken anakart içerisinde eğer Ryzen Gen3 destekleyen BIOS kurulu ise sizin bir şey yapmanıza gerek kalmaz, en azından Ryzen Gen3 için. Yoksa her zaman güncel BIOS kullanmanızı tavsiye ederim, o ayrı bir konu.
MSI X570-A Pro AMD X570 1866MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart en iyi fiyatla Hepsiburada'dan satın alın! Şimdi indirimli fiyatla sipariş verin, ayağınıza gelsin!
arkadaşlar bilsayarı topladım bana hayırlı olsun.
işlemci ryzen 7 3700x
anakart x570 wi fi asus tuf
ekran kartı rx590
ram 8gb 3000 mhz
kasa 650 w rbg 4 fanlı
depolama 480 gb ssd
monitör samsung 23.5 inc 75 hz 4 ms oval
ışıklı klavye ve maus
toplam yaklaşık 7500 tl
arkadaşlar bilsayarı topladım bana hayırlı olsun.
işlemci ryzen 7 3700x
anakart x570 wi fi asus tuf
ekran kartı rx590
ram 8gb 3000 mhz
kasa 650 w rbg 4 fanlı
depolama 480 gb ssd
monitör samsung 23.5 inc 75 hz 4 ms oval
ışıklı klavye ve maus
toplam yaklaşık 7500 tl
Hayırlı olsun işlemcinin PCB'sinin beline kuvvet zira anakarttan sağlam bir overclock yapacağını hissediyorum. Amma ve lakin aynı monitör bende de var ya da benzeri, eğer LC396 modeliyse hemen değiştirmeni tavsiye ediyorum çünkü çok kötü kronik ghosting problemi var.