X5460 için Intel stok fan yeterli mi?

Makaleler
3
775 pin stok İntel soğutucusu Overclock işlemi yapılmayacak bir X5460'ı serin tutabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır yeterli değil. İşlemci normalde 771 pin işlemcisi. Ve modlayarak 775 pin de çalıştırabiliyorsun. 120 W güç ile çalışıyor ve stock fan ile yük altında olmadan 70-80 dereceleri görebilir. En kötü 4 bakır borulu bir kule soğutucu alıp kullanman gerekiyor. Aksi halde işlemci yanabilir.

İşlemci yanmaz kendini kilitler.

50 TL'ye satın aldığım soğutucuyu öneririm. 135W kadar sogutabilir yazıyor. Performansı güzel. 50 TL'ye Kule Tipi İşlemci Fanı İnceleme
Hocam bana da gerekiyor böyle birşey 135W kadar soğutabilir demişsiniz. Sizin işlemciniz nedir?
2 Pipe gerçekten işe yarıyor mu yoksa 4 Pipe mi almak gerek?
Ses bakımından nasıl yüksek ses çıkartıyor mu yoksa sessizce mi çalışıyor?
Konunuzu inceledim ve verdiğiniz linkte ürün stokta bulunmuyor diyor ama illa ki buna benzer ürünler görebiliyoruz çin pazarında.

Ürünün bir benzeri Needcool N5. Güzel soğutucu. Core 2 Quad Q9500 GTA 5'e girince sabit 59 derece.

Ürünün bir benzeri Needcool N5. Güzel soğutucu. Core 2 Quad Q9500 GTA 5'e girince sabit 59 derece.
Quard Q9500 için : 95 W
Xeon X5460 için : 120 W Güç gerekiyor.
2 Pipe yeterli olacaksa 50TL gibi bir kar edeceğim yoksa 4 pipe alacaktım. 59 Derece fevkalade bence. Xeon içinde 65 olsun hadi.
Ben kendim kendi bilgisayarımda Ryzen işlemci ile gelen stock fanı kullanıyorum. Bilmiyorum neden ama AMD nin fan görüntüsü çok hoşuma gidiyor.

Son bir sorum. Tower soğutucular anakartın üzerine monte ediliyor. Anakartı eğme, bükme, esnetme ve ya kırma gibi bir sorun oluşturur mu? Kaş yaparken göz çıkartmayalım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…