X5460 işlemci modlama

omerfaruk3413

Hectopat
Dostlar ben X5460 işlemci kullanıyorum. Bu işlemciyi almadan önce çok ısındığı söylendi, ben de çift fanlı kule tipe soğutucu aldım. Bakır boru destekli fanları, standart bir fandan daha büyükler ama boşta 55-70 derece, oyunda 85-90 derece, hatta GTA 5 oynarken 96 dereceyi gördüm. Araştırdım, modlamam gerekiyormuş. Technopat'da bu konu üzerinde zaten konu vardı baktım hem anlamadım hem de verdikleri linkler açılmıyor. Kısacası yapamadım, pek bilgisayardan anlamayan biriyim. Bu konuda fikri olan veya başına böyle bir olay gelmiş olan arkadaşlarımız varsa bana da yardımcı olursa sevinirim.

Anakart modelim; Foxconn G41mxe.
İşlemci, X5460.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce şu linkten, paylaştığım dosyayı indirin:Foxconn G41MXE/G41MXE-K_XEON BIOS-MOD

Daha sonra ise eğer BIOS güncellemeyi biliyorsanız, BIOS dosyasını flash belleğe yazdırarak flash bellekten boot ediniz.

Şurda rehberi mevcut:BIOS Güncelleme Rehberi - Technopat

Sizin burda anakartınız eski olduğu için, "DOS ile güncelleme" kısmını uygulamanız gerekiyor.

Bu işlemleri başarılı bir şekilde uyguladıktan sonra ise bilgisayarınızı, USB bellekten boot etmeniz gerekiyor.

Rehber de her şey daha detaylı bir şekilde mevcut. İlk başta belirttikleri işlemler işe yaramayacaktır, çünkü o tip BIOS güncelleme yöntemleri daha modern arayüze ve teknolojilere sahip anakartlar da mevcut.

Kısacası, DOS üzerinden güncellemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise şu; BIOS güncellemesi yaparken USB bellekte bir temassızlık meydana gelmemesi gerekir. Aksi taktirde anakartınız kullanılmaz hale gelecektir.

O işlemcinin gerçek gücünü almak için anakart değiştirmelisin.

Öneriniz için teşekkür ederim. Ama genelde anakart almış işlemciyi de güncellim işlemciden sonra ekran kartı derken bunun sonu olmaz :) o yüzden elimdekilerden maksimum faydayla yararlanmam bana daha mantıklı :)
İlk önce şu linkten, paylaştığım dosyayı indirin:Foxconn G41MXE/G41MXE-K_XEON BIOS-MOD

Daha sonra ise eğer BIOS güncellemeyi biliyorsanız, BIOS dosyasını flash belleğe yazdırarak flash bellekten Boot ediniz.

Sizin burada anakartınız eski olduğu için, "dos ile güncelleme" kısmını uygulamanız gerekiyor.

Bu işlemleri başarılı bir şekilde uyguladıktan sonra ise bilgisayarınızı, USB bellekten Boot etmeniz gerekiyor.

Rehber de her şey daha detaylı bir şekilde mevcut. İlk başta belirttikleri işlemler işe yaramayacaktır, çünkü o tip BIOS güncelleme yöntemleri daha modern arayüze ve teknolojilere sahip anakartlar da mevcut.

Kısacası, dos üzerinden güncellemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Dikkat etmeniz gereken bir diğer unsur ise şu; BIOS güncellemesi yaparken USB bellekte bir temassızlık meydana gelmemesi gerekir. Aksi taktirde anakartınız kullanılmaz hale gelecektir.

Gece deneyeceğim simdi den teşekkürler.

Daha sonra ise eğer BIOS güncellemeyi biliyorsanız, BIOS dosyasını flash belleğe yazdırarak flash bellekten Boot ediniz.

Sizin burada anakartınız eski olduğu için, "dos ile güncelleme" kısmını uygulamanız gerekiyor.

Bu işlemleri başarılı bir şekilde uyguladıktan sonra ise bilgisayarınızı, USB bellekten Boot etmeniz gerekiyor.

Kısacası, dos üzerinden güncellemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Dediğiniz işlemleri yaptım ve sonuç olarak şu hatayı aldım.

Dosya Ekleri

• P00313-153402.jpg
    P00313-153402.jpg
    242 KB · Görüntüleme: 34
  • P00313-153429.jpg
    P00313-153429.jpg
    297,3 KB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı