X550JK FPS dalgalanma sorunu

SefaSamet

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle hepinize merhaba. Asus X550JK-X0O12D adlı notebook'a sahibim. GTX 850m 2GB DDR3 ekran kartım var ama nedense minecraftta aşırı kötü FPS dalgalanması yaşıyorum FPS 140'tayken 170'e çıkıp birden 90'a düşüyor. Oyunda vsync'i açtım, 60 FPS'e sabitlendi ama yine de chunklar yüklenirken FPS drop yiyorum ne yapmam lazım? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle cihazınızın monitörü 60 Hz. Bunu bir bilelim. Bu makinede 60 FPS'den fazla aldığınız görüntü ekranda yırtılmalara sebep olacaktır. Terrain yüklenirken FPS kaybetmenizin sebebi HDD'nin drop yapmasıdır. İçerisinde kullanılan HDD maalesef çok kaliteli değil. SSD eklerseniz cihaza bu tarz FPS dropların önüne geçmiş olursunuz:

Dostum eğer yanlış hatırlamıyorsam FPS'i 60'a sabitlemen vsync'i kapatman ardından chunklar olayını 8-9 yapman gerek, en azından ben böyle yaptığım zaten gayet sorunsuz oynuyordum.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı