Çözüldü X550VX CS:GO düşük akıcılık

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

400535

Hectopat
X550VX laptopumda CS:GO oynarken 100 FPS almama rağmen akıcı bir şekilde oynatmıyor, YouTube'da aradığımda Hertz değerini arttır diyorlar, cidden monitöre para vermem gereklimi yoksa başka çözüm yolları var mı?

Sistem ASUS X550VX:
i7-6700HQ.
GTX 950M(Mobile) 4 GB.
16 GB RAM.
1 TB HDD.
Windows 10 Single Language.

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Çözüm
Oyunu laptop ekranından oynuyorsunuz sanırım. Laptop ekranları fazla akıcı ve kaliteli olmuyor genelde. Mesela 1366x768 60Hz berbat bir değer, göze çok yüksek bir zararı var. 75 değilse fazla ötesi bir akıcılık beklemeyin. İsterseniz Driverı DDU ile silip en son sürümü yükleyebilirsiniz. Nvidia ve İntel ikisi içinde geçerli. Önce Nvidia'yı sonra inteli.

ama diğer oyunlarda bunu o kadar hissetmiyorum,mesela +60 fps aldığım oyunlarda küçük hissettiğim bu donma csde çok oluyor,belki oyunda birşey var

Laptop ekranınız 60Hz olduğundan kasıyormuş gibi görünür bu doğal. Bu sorundan kurtulmak için Vsync açıp 60FPS'e sabitlemen lazım oyunlarını veya dediğin gibi monitör alabilirsin.
Bence mönitör alması gereksiz para israfı olur. Laptop ekran kartı 1920x1080 75Hz'i kaldırmıyor. Hangi oyunu oynadığına bağlı gerçi bu biraz. Ama genel olarak yüksek oyunlarda donma yaratıyor. ( Yanlış bilgi veriyorsam lütfen alıntı yapıp düzeltin)

CS:GO'yu kastetmiştim zaten onun haricinde evet sorun yaratabilir montitörü kullanması. Daha yüksek oyunlarda problem olur. Mantıklı olan tek şey Vsync açması gibi duruyor.

Laptop ekranınız 60Hz olduğundan kasıyormuş gibi görünür bu doğal. Bu sorundan kurtulmak için Vsync açıp 60FPS'e sabitlemen lazım oyunlarını veya dediğin gibi monitör alabilirsin.
Vsync ile FPS oyunu olmaz input lag farkediyor.

CS:GO'yu kastetmiştim zaten onun haricinde evet sorun yaratabilir montitörü kullanması. Daha yüksek oyunlarda problem olur. Mantıklı olan tek şey Vsync açması gibi duruyor.
csgonun eski motor kullanması falan herhalde çünki diğer oyunlar bukadar donduğunu hissettirmiyor,belkide csgo ayarlarını sıfırlamam lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…