X5690 RX 470 sistem toplama

aliusta60

Centipat
Arkadaşlar merhaba bugün kız kardeşime sistem toplayacağız.
Ders, YouTube, ara sıra PUBG Mobile ve kız oyunları oynuyor.
Sahibinden de 600 TL'ye RX 470 buldum.
İşlemci, anakart, RAM ve SSD için 1200 TL bütçemiz kaldı. Ne önerirsiniz?

Bu bütçeye en iyi performans nasıl alınır.
Xeon işlemciden vazgeçmek istemiyorum. Bazen ders için video hazırlıyor ve render çok önemli. Bende ara sıra 1080P 60FPS video renderlamak için kullanabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci el RX 470-480-570-580 gibi kartları almanızı açıkçası kendim çok önermiyorum çünkü kartlar çıktığı dönemlerde bolca mining işleri vardı ve şuan mining işi azaldığı için bu kartlar ikinci el olarak satılıyor. Mining yapılmış kart yorulmuş karttır. Arıza verme ihtimali fazla olan karttır.

İkinci elden 1060 kovalayın. Olmadı RX580 alınır.
Burdan yazıyorum.
Tamam dediğinizi yapacağım ama o zaman diyer bileşenleri düşük tutmam gerekiyor.
İkinci el RX 470-480-570-580 gibi kartları almanızı açıkçası kendim çok önermiyorum çünkü kartlar çıktığı dönemlerde bolca mining işleri vardı ve şuan mining işi azaldığı için bu kartlar ikinci el olarak satılıyor. Mining yapılmış kart yorulmuş karttır. Arıza verme ihtimali fazla olan karttır.
Hangi kartı önerirsiniz? Max 800 tl

Merhabalar.

Neden biraz daha güncel bir sistem kurmuyorsunuz? Almak istediğiniz sistem biraz daha güçlü olabilir ama bu güç gerek elektrik faturası olarak, gerekse de eskiliğinden dolayı birçok sorun olarak geri döner. Üstelik yükseltmeye elverişli değil. LGA1366 anakartlar pahalıdır. Seçtiğiniz işlemci de o soketin en güçlü işlemci olduğundan dolayı o işlemci de pahalıdır.

1200 TL gibi bir bütçe ile ryzen 3 1200, b450 anakart, 8 gb ram, 240 gb ssd alıp, ilerleyen zamanlarda ram, hdd ekleyebilirsiniz. Tamam belki x5690, ryzen 3 1200 den daha güçlüdür (Bilmiyorum.) İşlemciyi 3000 serisine yükseltebilir sonrasında da ekran kartını güncelleyebilirsiniz. Bu şekilde bütçenizi yormadan yavaş yavaş yükselterek/güncelleyerek uzun ömürlü bir bilgisayara sahip olmuş olursunuz.

Tabi karar sizin. İyi akşamlar.

Merhabalar.

Neden biraz daha güncel bir sistem kurmuyorsunuz? Almak istediğiniz sistem biraz daha güçlü olabilir ama bu güç gerek elektrik faturası olarak, gerekse de eskiliğinden dolayı birçok sorun olarak geri döner. Üstelik yükseltmeye elverişli değil. LGA1366 anakartlar pahalıdır. Seçtiğiniz işlemci de o soketin en güçlü işlemci olduğundan dolayı o işlemci de pahalıdır.

1200 TL gibi bir bütçe ile ryzen 3 1200, b450 anakart, 8 gb ram, 240 gb ssd alıp, ilerleyen zamanlarda ram, hdd ekleyebilirsiniz. Tamam belki x5690, ryzen 3 1200 den daha güçlüdür (Bilmiyorum.) İşlemciyi 3000 serisine yükseltebilir sonrasında da ekran kartını güncelleyebilirsiniz. Bu şekilde bütçenizi yormadan yavaş yavaş yükselterek/güncelleyerek uzun ömürlü bir bilgisayara sahip olmuş olursunuz.

Tabi karar sizin. İyi akşamlar.
Teşekkürler. Değerlendireceğim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı