X570 anakart ile uyumlu işlemci önerisi

Bütçe
10000
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Anakart
MSI MPG X570 Gaming Carbon Wifi
MSI MPG X570 Gaming Carbon Wi-Fi anakart kullanıyorum ve işlemcimi yükseltmeyi düşünüyorum. Güncel olarak Ryzen 5 3600X kullanıyorum. Ne önerirsiniz? Ayrıca 32 GB RAM öneriniz varsa onları da beklerim.

Bütçe biraz daha esnetilir ise 5800x3D yoksa 5700x3D bakılabilir, ancak bu işlemcilere bu paraları vermek mantıklı mı onu bilemiyorum.
Açıkçası bu işlemcilere bu parayı vermek çok da mantıklı gelmedi. Ryzen 7 5700X düşündüm ama galiba anakart desteklemiyor.

Açıkçası bu işlemcilere bu parayı vermek çok da mantıklı gelmedi. Ryzen 7 5700X düşündüm ama galiba anakart desteklemiyor.

Hocam 5700X'i de anakartınız destekliyor zira anakart bütün AM4 işlemcileri destekliyor, bütçenizi 10000 TL olarak belirttiğiniz için dedim, standart 5. nesil Ryzen 7 işlemciler ile Ryzen 5 5600 ve 5600X arasında ciddi bir performans farkı yok oyun açısından ancak X3D modellerde oyun performansı ciddi oranda artıyor. Ryzen 5 5600 alıp devam edebilirsiniz, oyun dışında da render vs alacağım diyorsanız o zaman 5700X alabilirsiniz. Ancak ben artık AM4 platformuna yükseltme yapmayı çok da mantıklı bulmuyorum, mevcut anakart RAM ve işlemciyi satarak AM5 platformuna geçmek bence daha mantıklı.

Birkaç ay sonra yurtdışına taşınacağım ve ondan dolayı çok da fazla sıfırdan bişeyler toplama taraftarı değilim.

Anakart am4 soket r7 5700x destekler

Birkaç ay sonra yurtdışına taşınacağım ve ondan dolayı çok da fazla sıfırdan bişeyler toplama taraftarı değilim.
Arkadaşın dediği gibi sadece oyun vs günlük kullanım içinse r5 5600 alıp geçin hocam üzmez.
İşlemciye çok yüklenirim çoklu çekirdek performansı iyi olsun diyorsanız da 5700x alabilirsiniz ama malesef stock fan soğutamıyor en azından kaliteli bir kule tipi de almanız gerekir 5700x için.

O zaman yüksek ihtimalle 5700x alırım. 3 fanlı Cooler Master bir sıvı soğutucum var size iş görür mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…