X570 anakart R5 5600X takınca CPU hata LED'i yanmaya başladı

Emreyldz

Hectopat
Daha fazla  
MSI X570-A PRO anakart aldim R5 5600X islemciyi taktim ancak acilmiyor. Anakartta CPU hata lambasi yaniyor. Sorun BIOS surumuyle ilgili olabilir mi? Bir de 4 pin guc girisini baglamadim. Calismasi için 8 pin yeterli oluyor diye biliyorum sorun 4pini bagladigimdan kaynaklanabilir mi?

Sormak yerine güç bağlantısını tam yapıp tekrar sorun yaşadığında yardım istemek faha mantıklı degil mi ? Boşuna 8 pin koymamışlar demek ki islemci o kadar güç istiyor.

Edit: Pardon sen bağlamışsın, baģlamazsam ne olur diye sormuşsun. Yine rezil olduk. Birde oyle dene

8 pini bagladim 4 pini baglamadim psuda 4 pin soket yok
BIOS guncellemediysrniz BIOS guncellemeniz gerekiyor.
Pc hic acilmiyor bios update nasil yapabilirim

8 pini bagladim 4 pini baglamadim psuda 4 pin soket yok

Pc hic acilmiyor bios update nasil yapabilirim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

12 pin yerine 8 pin takarak çalıştırabilirsiniz. Tam güç ile değil de atıyorum %90 güçle çalıştıracaktır. Bunun anlamı CPU vaat edilen GHZ' lere çıkamayacak.
Sistem açmıyorsa bunun anlamı da muhtemelen BIOS ile alakalı olmasındandır. BIOS yükselterek çalışacaktır. Nasıl yükseltme yapılacağını arkadaşlar göstermişler. Deneyin, sorun yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…