Merhaba. Kısaca konuya gireceğim. Ben Gigabyte Aorus X570 Elite (rev 1.0) anakart kullanıyorum. Şu an bende olan sürüm F12F. Ama onun üzerine 2 tane daha güncelleme çıkmış. F12H ve F20B diye. F12H bellek uyumluluğunu geliştirirken. F20B yeni çıkan Ryzen XT desteği de veriyormuş. İlk sorum: Direkt en sonuncusuna güncellersek eski sürümleri de barındırıyor mu? İkinci sorum uzun süredir hiçbir arıza tespit edilememesine bakılmaksızın( donanimsal ve yazilimsal) bazı oyunlarda Micro stutter problemim var. Güncelleme bunu halledebilir mi? Tek umudum bu kaldı.
Kekeleme olayı grafik birimi ile alakalı olabiliyor genelde, ekran kartı modeli neydi?(Tam bilgiye sahip degilim) @Shimada Sensei Benden çok daha bilgili, bu konuda bildiği varsa yardımcı olacaktır.
Kekeleme olayı grafik birimi ile alakalı olabiliyor genelde, ekran kartı modeli neydi?(Tam bilgiye sahip degilim) @Shimada Sensei benden çok daha bilgili, bu konuda bildiği varsa yardımcı olacaktır.
RTX 2060 kullanıyorum. Ama RTX 2080 Super bile denedim. Hatta direk fikir versin diye, ayni sistemin daha gelişmiş yepyeni versiyonunu toplattırdım. Ama nafile. Yine ayni sorun. Ve bu sorunu sadece Ryzen değil, Intel kullananlar da yaşıyor. Şu an her türlü desteğe müteşekkir olurum. Bu konuda bilgisine güvendiğiniz birisi varsa seve seve başka platformda bile sorunu detaylıca anlatırım.
Kekeleme olayı grafik birimi ile alakalı olabiliyor genelde, ekran kartı modeli neydi?(Tam bilgiye sahip degilim) @Shimada Sensei benden çok daha bilgili, bu konuda bildiği varsa yardımcı olacaktır.
Ama bu problem genelde 4 ay öncesinden oluşmaya başladı. Yeni BIOS kurduk. Windows falan değiştirdim. Ondan sonra oldu. Sonra format attım eski versiyona geri döndüm. DDU ile GPU Driver'ini eskiye döndürdüm. Yine nafile.
RTX mi ekran kartı diyecektim. Fakat başka bir model ile denemişsiniz. BIOS güncelleyin ve başka bir SSD ile denem şansımız varsa onu deneyin. Dediğim gibi cok bilgim yok ve bu olayı birkaç RTX ekran kartı konusunda görmüştüm.
RTX mi ekran kartı diyecektim. Fakat başka bir model ile denemişsiniz. BIOS güncelleyin ve başka bir SSD ile denem şansımız varsa onu deneyin. Dediğim gibi cok bilgim yok ve bu olayı birkaç RTX ekran kartı konusunda görmüştüm.
İnanin o kadar ucu açık bir problemki... Biraz araştırma yapıyorum neredeyse 3 aydır Reddit'de falan. Bu sorunu GTX'lerde yaşayan da hiç az değil. Ve bazıları 2014'te bunu dile getirmiş. Ama neyseki stuttering sorunu farklı sebeplerden olabiliyor. Ben deneyebileceğim her şeyi denedim. Geriye bir tek BIOS'u güncellemek kaldı. Ve şansıma ben hangi oyuna azıcık heves edip oynamak istiyorsam o oyunda oluyor problem. Hatta NVIDIA ile 2 ay mailleştim. Sonunda kabul edip 2.seviye teknik servise iletildiğini söylediler. Ama üzerinden 1 ay geçiyor yazdığıma bile cevap vermiyorlar )