Merhaba arkadaşlar. İleriye yönelik beni uzun süre sorunsuz idare edecek güzel bir anakart almak istiyorum. Aşağıdaki birkaç model arasında kaldım, özellikle ASUS olanın fiyatı Şu anki indirimden dolayı çok cazip geldi (1600TL). Bu modeller arasından hangisi en yüksek performansı, malzeme kalitesi, yazılım desteği ve sağlamlığı verir, en iyisi hangisidir? Şimdiden teşekkürler. Bir de RAM'lerim 3000MHz, bu modeller BIOS'tan herhangi bir işlem veya OC yapmadan 3000MHz'de çalıştırır mı RAM'lerimi acaba?
Gaming Edge sürümünde VRM'ler çok iyi değil. Gaming Carbon veya Tomahawk modeli daha iyi olur. B550 Gaming Carbon aldım gayet sorunsuz sıkıntısız bir şekilde kullanıyorum.
Ben olsam X570 chipset bir anakart alırdım ama şunu baştan belirteyim. O bütçede alınacak anakart ile en fazla Ryzen 7 odaklı sistem toplanır. İleride Ryzen 9 takarım diye düşünüyorsan daha iyi olan High range X 570 anakartlara bakmalısın.
Aşağıdaki birkaç model arasında kaldım, özellikle ASUS olanın fiyatı şu anki indirimden dolayı çok cazip geldi (1600TL). Bu modeller arasından hangisi en yüksek performansı, malzeme kalitesi, yazılım desteği ve sağlamlığı verir, en iyisi hangisidir?
Attığın modeller içerisinde o fiyatlara göre en iyi anakart ASUS'un TUF modeli. Bir de yine o fiyatlarda olan onun bir alt modeli olan Prime X 570-P var o da fena değil. Aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığından ben olsam TUF modelini alırdım. Daha başka marka ve model önermek isterdim ama o fiyat bandında en sorunsuz o iki anakart var.
Yukarı da ki arkadaş zaten bahsetmiş bende değineyim. Low ve mid range X570 chipset MSI anakartlar sıkıntılı. Çok ısınıyorlar. VRM soğutmaları ve VRM'leri de iyi değil.
Ben olsam X570 chipset bir anakart alırdım ama şunu baştan belirteyim. O bütçede alınacak anakart ile en fazla Ryzen 7 odaklı sistem toplanır. İleride Ryzen 9 takarım diye düşünüyorsan daha iyi olan High range X 570 anakartlara bakmalısın.
Attığın modeller içerisinde o fiyatlara göre en iyi anakart ASUS'un TUF modeli. Bir de yine o fiyatlarda olan onun bir alt modeli olan Prime X 570-P var o da fena değil. Aralarında fiyat olarak çok bir fark olmadığından ben olsam TUF modelini alırdım. Daha başka marka ve model önermek isterdim ama o fiyat bandında en sorunsuz o iki anakart var.
Yukarı da ki arkadaş zaten bahsetmiş bende değineyim. Low ve mid range X570 chipset MSI anakartlar sıkıntılı. Çok ısınıyorlar. VRM soğutmaları ve VRM'leri de iyi değil.
BIOS'tan XMP ile 3000 MHz'de çalışması için ayar yapmak gerekebilir. XMP'nin bir zararı yoktur.
Yorumunuz için teşekkürler öncelikle hocam. Peki fiyatlarını göz önüne almazsak en iyisi hangisidir aralarında ? Ve 2000tl civarlarında daha iyi bir öneriniz var mı acaba ?
Var. 2000 lira civarı ise tepe fiyatı 2500 olarak belirleyelim.
Gigabyte Aorus X570 Elite
ASUS Prime X570 PRO
ASUS ROG STRIX X570-F
Hatta şunu da yapayım belki de bütçen değişebilir ve daha iyi bir modelini alabilirsin. Şu tablo sana yardımcı olacaktır.
Kırmızı ile işaretli kısımdakileri asla almıyoruz ve paramıza yazık etmiyoruz. Memnunum diyenler ise bilgisayardan zerre anlamayan tayfa. Kesinlikle alınmaz. Dİğerlerini bütçe dorultusunda gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.