X79 Anakartta ECC RAM Gerekli Mi ?

Batuhan Bolat

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Aliexpress üzerinden E5 2689 CPU ve X79 anakart alacağım. Alacağım anakartın ECC RAM desteği bulunmakta fakat halihazırda 8x2 1866Mhz DDR3 ramlere sahibim. Almak zorunda mıyım. Yoksa ECC olmayan RAM ile de çalıştırabilir miyim ?
Almak istediğim anakart bu:
Veya bu:

Sisteminizi profesyonel olmayan bir ofis/oyun bilgisayarı amacı ile kullanacaksanız zaten ECC RAM'e ihtiyacınız yok. ECC RAM'in esprisi gelişmiş bir hata ayıklama özelliğine sahip olması. Yoksa hepimizin bilgisayarlarında DDR bellekler mevcut.

Evet çalıştırabilirsiniz. Bende Asus X79-Deluxe anakartına 8x8 1333 mhz ecc olmayan dandik ramlerden takmıştım.
Dostum ben de şuan Aliexpress üzerinde "For AMD" ve "For İntel" olarak satılan ramlerin AMD olanını kullanıyorum fakat benim kafama takılan böyle bir ayrımın olması. İntel anakartta denemedim ramleri fakat eğer alırsam böyle bir uyumsuzluk olur mu o kafama takıldı. Çünkü alacağım işlemci ve anakart gayet ucuza denk geliyor f/p açısından. İşin özü umarım ramlerim İntel anakartta çalışır.

Aliexpress üzerinden E5 2689 CPU ve X79 anakart alacağım. Alacağım anakartın ECC RAM desteği bulunmakta fakat halihazırda 8x2 1866Mhz DDR3 ramlere sahibim. Almak zorunda mıyım. Yoksa ECC olmayan RAM ile de çalıştırabilir miyim ?
Almak istediğim anakart bu:
Veya bu:

MERHABA BU SİSTEMİ ALDINIZMI PERFORMANSI NASILA CABA ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı