x86 Program Files Nedir?

Kubilay İmreks

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, ben yeni pc, toplamıştım. Oyunları yüklerken x86 ya yüklüyor.
X86 ne demek ?
Bir x86 Program files var. Birde normal Program Files var.
Aralarında bir fark var mıdır ?

Sizde x64 yani 64 bit işletim sistemi var. Bu bir mimaridir. X86 yani 32 bit işletim sistemine uyumlu olan programları oraya kurar. Normal program files 64 bit işletim sisteminin yeridir. X86 olan program files ise 32 bit'in yeridir.

Bir x86 program files bir de normal program files var ise 64 bit işletim sistemi kurmuşsun demek, 32 değil. Aralarında fark olduğunu sanmıyorum. Yalnızca 32 bit versiyonlarını yüklediğin programlar x86 Program Files dosyası içerisine gidiyor o kadar.

Sizde X64 yani 64 Bit işletim sistemi var. Bu bir mimaridir. X86 yani 32 Bit işletim sistemine uyumlu olan programları oraya kurar. Normal program files 64 Bit işletim sisteminin yeridir. X86 olan program files ise 32 Bit'in yeridir.

Benim Origin Games dosyam bu X86'nın içinde oyun olarak FIFA21 ve simcity 2013 orijinal olarak yer alıyor, acaba Origin Game'si D'ye çekip boş kalan X86 dosyasını silsem oyunlar bozulur mu? Ya da yeni oyunlar kurulurken yine kurulur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı