Merhaba, kullanmak istediğim işlemci, ekran kartı, anakart alta bırakıyorum, sisteme uyacak parçaları yazar mısınız rica etsem?
Kasa kısmında beyaz bir kasa istiyorum. Onuda yine aşağıya bırakacağım. Fiyat konusunda kendimi sınırlandırmadım, fakat öğrenciyim aynı zamanda çalışıyorum, teknoloji kısmını sevdiğim ve biraz da olsa işimi daha iyi yapmak için güzel bir sistem dizmek istedim. Ortaya çıkacak sistemin fiyatına bakacağım bana uyarsa sistemi direkt toplayacağım.
ASRock X870 Steel Legend Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX anakart.
Galax GeForce RTX 4070 Ti ex gamer 1-Click OC V2 12 GB GDDR6X 192 bit DLSS 3
AMD Ryzen 7 9700X sekiz çekirdek 3.8 GHz işlemci.
Game booster GB-G2851bw ARGB 7 fanlı beyaz ATX oyuncu kasası.
Soğutmada çok seçenek var aklınızdaki seçenekleri öğrenebilirsem yardımcı olabilirim. Çift fanlılarda deepcool ls 520 se ya da bitfenix cube gibi modeller yeterli olur diye düşünüyorum.
360mm ekstra önerebilirim dediğim gibi.(2400 TL)
Kasa için akvaryum tipi rajintek paean c7 var boyutları küçük ama geniş olduğu için pek çok şeyi sığdırabiliyorsunuz.
Deepcool ch560, lian li lancool 216, rajintek ponos ultra, phanteks xt pro ultra gibi bir çok model var çıkacak bütçeye göre detaylı önerebilirim.
Soğutmada çok seçenek var aklınızdaki seçenekleri öğrenebilirsem yardımcı olabilirim. Çift fanlılarda DeepCool LS 520 SE ya da BitFenix cube gibi modeller yeterli olur diye düşünüyorum.
360mm ekstra önerebilirim dediğim gibi.(2400 TL)
Kasa için akvaryum tipi rajintek paean C7 var boyutları küçük ama geniş olduğu için pek çok şeyi sığdırabiliyorsunuz.
DeepCool CH560, Lian Li Lancool 216, rajintek ponos Ultra, Phanteks XT Pro Ultra gibi birçok model var çıkacak bütçeye göre detaylı önerebilirim.
Bütçe konusu dediğim gibi ortalama 55, 60k ama kafama yatan sistem olursa para kısmınıda ayarlarsam alacağım. PSU kısmında ROG STRIX 750G yönelsem, sıvı soğutma kısmında karar veremedim, sisteme neyi hangi markayı koysam bilemedim.
Bütçe konusu dediğim gibi ortalama 55, 60k ama kafama yatan sistem olursa para kısmınıda ayarlarsam alacağım. PSU kısmında ROG STRIX 750G yönelsem, sıvı soğutma kısmında karar veremedim, sisteme neyi hangi markayı koysam bilemedim.
O psu bütçesinde watt olarak daha yüksek iyi modeller var benim attığım en fp modellerden birisidir bütçe bu kadarsa fp modellere yönelmeniz lazım attığım diğer bileşenlere de bakabilirsiniz. Ayrıca anakart daha ucuz bir model seçilebilir bütçe yeterli gelmezse.
O PSU bütçesinde watt olarak daha yüksek iyi modeller var benim attığım en F/P modellerden birisidir bütçe bu kadarsa F/P modellere yönelmeniz lazım attığım diğer bileşenlere de bakabilirsiniz. Ayrıca anakart daha ucuz bir model seçilebilir bütçe yeterli gelmezse.