X99 anakarta 8 adet RAM takmak

Astaryus

Kilopat
Arkadaşlar çok uygun fiyata ASUS Rampage 5 X99 anakart aldım, ocsiz şekilde 3300MHz'ye kadar RAM destekliyor ve bildiğiniz gibi işlemcinin solunda 4 sağında 4 toplamda 8 adet RAM slotu var. 8x4 yapıp tüm slotları doldurmayı düşünüyorum, amacım 32 GB RAM değil oyundan başka bir şey yapmıyorum ama görsellik açısından yapmak istiyorum. Performans açısından 2x8 mi daha karlı olur yoksa 8x4 mü? Eight channel gibi bir şey oluyor bunun performansa katkısı olur mu yoksa 2x8 daha mı iyi olur?

Bu durum 2 slot ve 4 slot standart anakartlar için performans amaçlı yapılan veri yolu akışını dengelemek için bir yöntem ama bahsettiğiniz anakart daha profesyonel bir anakart yapmasanız da gözle görülür bir performans kaybı olmaz.

Kullanılacak işlemci Quad channel destekleyeceği düşünüldüğünde tamamını da doldursan yarısını da doldursan aynı performans olur.

4 tane 8 kullanın bakarsınız sonra 4 tane daha 8 alıp 64 GB yaparsınız.

Kullanılacak işlemci Quad channel destekleyeceği düşünüldüğünde tamamını da doldursan yarısını da doldursan aynı performans olur.

4 tane 8 kullanın bakarsınız sonra 4 tane daha 8 alıp 64 GB yaparsınız.
O anakart en fazla quad-channel destekliyor, octa-channel desteği yok.

Eğer kanal desteği yoksa, stabilite açısından mümkün olan en az RAM çubuğu kullanılması önerilir. Sizin durumunuzda en iyisi 4 tane 8 GB RAM kullanmaktır.
Üzüldüm böyle olmasına, ama dediğiniz gibi yapmam gerekiyor o halde, çok sağolun arkadaşlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı