yaşar sarıca
Hectopat
Daha fazla
Paylaşımın için teşekkürler eray bey, ben konu içinde de söylediğim gibi soğutmada takıldım kaldım ben. Şu an kasanın desteklediği ebatlarda bir sıvı sogutucu buldum ama araştırmaya devam ediyorum üst seviye birileri yardımcı olursaKasa ve anakart için söylenecek bir şey yok fakat işlemci soğutucu yakışmamış bence sıvı soğutma tercih ederseniz daha güzel bir görüntü elde edersiniz. Oyun için x99 sistemin aşırı olduğunu ve x99 sistemin aşırı kullanım bilgisi istediğini umarım biliyorsunuzdur. Bütçe belirtmemişsiniz ama ekran kartı olarak GTX980 SLI düşünülebilir. Sonuçta x99 sistem toplayan birinin bütçesi düşük değildir.
X99'u uzun süre tercih etmenizin nedeni ancak ve ancak vaad ettiği performans olabilir. Onun dışında dayanıklılık üzerine üretilmiş bir anakart istiyorsanız Asus Sabertooth modellerine bakabilirsiniz. Elektroniğin en büyük düşmanı tozdur. Rampage 17 bile alsanız toz içinde bir kasa ile olmaz o iş. Hem ürüne hemde kullanıcı hassasiyetine bakar bu uzun ömürlülük bilhassa. Overclock yapmayacağım demişsiniz, paranıza yazık etmeyin, Z97 Asus Sabertooth Mark 1 alın.
En iyi hava soğutma ürünlerinin şöyle bir ayrıntısı var. Birincisi ; fiyat olarak sıvı soğutma ile aynı neredeyse. İkincisi ; çok ağırlar. Anakarta baskı yapıyolar. Çok yer kaplıyorlar, RAM'lere çarptığı için montaj sorunu çıkıyor vs. Sıvı soğutmada pompa bozulmadığı sürece işlemciniz yanmaz. Hava soğutmada öyle bir olasılık yok. Fan bozulsa bile petekler pasif bir şekilde soğutmaya devam eder, anlık bir artış olmadığı için pc çok ısnınca kapanır.
Merhabalar Yaşar Bey;
Şimdi söyleyeceklerime kızabilirsiniz ama eğer sadece oyun için alacaksanız lütfen ama lütfen bu kadar para verip asus rampage almayın. Çünkü bu sistem enthusiast denilen pc kullanıcıları içindir. Eğer siz overclock yapıp herhangi yük gerektiren işlem yapmayacaksanız kelimenin tam anlamıyla boşuna almış olacaksınız. Yok ben ilerde bu işe merak sararım diyorsanız güle güle kullanın çünkü o sistemleri bende alacağım. Neyse konuya dönecek olursak eğer kasayı almadıysanız bu linkteki kasayı alabilirsiniz:
Cooler Master Haf X 942 Black Edition Full Tower Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar
Sıvı soğutma şart mı demişsin ama eğer işi biliyorsan sıvı soğutma şart değil. Hava soğutma sistemleri ile sistemi rahat soğutabilirsin. Ama paylaştığın cpu fanı seni hayal kırıklığna uğratır. Eğer bu sistemi alacaksan SLI yapacağım diyorsun bir nevi... Zaten sli yapmayacaksan bu sisteme yazık etmiş olursun. O yüzden psu olarak 2 tane 780 ti alacağını varsayarsak 1000w aşağısı sana sıkıntı çıkartır. 980 ekran kartlarında sli yapacaksan 800w yeterli olabilir. (Test etmedim ama güç tüketimi ciddi anlamda düşmüş olduğu için böyle söyledim. Araştırmak gerek.) Cooler Master Nepton 280L bu sistem için idealdir. Ama aldığın kasa full tower değil ise kasaya modifiye yapman gerekebilir.
Son olarak şunu belirmek istiyorum OC edilmemiş Rampage sistem ile Asus X99 - A neredeyse aynı sonuçları verir. (Biraz sallama gibi oldu ama anlatmak istediğim Rampage tam OC severler için dizayn edilmiş bir anakart.)
RAM alacaksanız GSkill serisinin 3000 mhz lik kartları var ama onlar şu an çok pahalı onun yerine Kingston 4x4 3000 mhz alıp 500 tl kar edebilirsiniz.