Merhaba Arkadaşlar,
3 ay içinde X99 chipsetli iyi bir bilgisayar toplamak istiyorum, sürekli arada kalıyorum düşüncelerinizi paylaşmanızı rica edeceğim.
Ek olarak toplanacak PC, iş ve pro oyun amaçlı kullanılacak.
İşlemci:
Intel i7-5960X ya da 2016 ocak ayına yetişirse Intel i7-6960X
Yeni nesil i7 Extreme Cpu (tahmini 6960X) X99 Chipsetle mi gelir?
Ekran Kartı: ZOTAC GeForce GTX 980 Ti AMP! Extreme MSI GTX 980Ti Lightning
GeForce GTX 980Ti ile Titan X arasında kalıyorum nedeniyse Titan X 'in fabrika çıkışlı O.C. az olması, daha yüksek frekanslı 980Ti önerileriniz varsa paylaşabilirsiniz.
Anakart:
İkisi de paranın alabileceği en üst model anakartlar. Kişisel tercihe bağlı olarak seçim yapabilirsin.
İşlemci:
Yeni nesil Extreme işlemciler için yeni bir soket gelecektir diye düşünüyorum. 2011-v5 gibi. Yani eldeki anakarta takabileceğini zannetmiyorum. Fakat i7 5960X alan birisi önümüzdeki 10 sene sorun yaşamaz heralde.
Ekran Kartı:
Titan X ile GTX 980Ti arasında custom sıvı soğutma yapmayacaksan GTX 980 Ti derim. Titan X referans model soğutma ile geldiği için yüksek bir overclock potansiyeli yok ve kart sıcak çalışıyor. MSI Lightning GTX 980Ti ile çok üst seviye overclock yapabilir, Titan X'in performansını rahatlıkla geçebilirsin.
Bellek:
Corsair Dominator derim. Daha düşük CL değeri ve belleklerin soğutması muazzam.
Oncelikle tesekkur ederim,
Pascal mimarisi yetisirse costom sivi sagutma kullanabilirim,
Ssd icinse minimum 1500MB/1500MB yazma okuma degeri istiyorum
Son olarak kasayla ilgili sagutma projelerim var o yuzden yuksek boyut istiyorum