X99 ve RX 480 Sistem

Emirhan54

Megapat
Daha fazla  
1151p geçmek için araştırma yapmaya başladım. Ga-Z270x-Gaming8 anakartı gözüme kestirdim ve temin için çalışmalara başladım. Lakin hiçbir yerde bulamadım. Bir kaç firma ile yaptığım görüşmeler sonunda bu kartı getirtmeye karar verdim. Siparişi geçeceğimiz gün nasıl olduğunu hiç anlamadan kendimi 2011'de buldum. Bu sisteme yabancıyım ve birkaç sorum mevcut. Cevaplandırıp sistem için öneride bulunursanız çok sevinirim.

Sistem :
Anakart MSI-X99A-XPOWER-TE
İşlemciE5 2683 V3
RAMKingston Hyperx Predator 4x4gb 2800mhz2x
Ekran KartıAsus RX480 8gb Strix1x
SSD-Raid0Kingston Hyperx 3k 120gb4x
HDDWD Blue Cavier 1tb 64mb1x
PSUSeasonic X-1050 80+ Gold
CPU Soğutucu Noctua NH-D15
KasaZalman H1
Kasa Fanları200mm Zalman
140mm Noctua NF-A14 pwm
120mm Dark
120mm Cooler Master Excalibur
1x
1x
4x
1x
Monitör Samsung 55-Ku7500
AOC E2470Swda
1x
1x
[TBODY] [/TBODY]

Soru 1 :
Ga-Z97x-Gaming 5 kartımda 2x SSD RAID0 test ile X99 da 4x SSD raid0 testi arasında neredeyse hiç fark yok. Bunun sebebi nedir?

Soru 2 :
Bilgisayarı açmak için düğmesine bastığımda BIOS bölümünü göstermesi yaklaşık olarak 3-4 dakika almakta. BIOS bölümü geldikten sonra Windows'a girmesinde sorun yok. Bunun sebebi nedir? (Yapılan işlemler: Kasa komple sökülüp tekrar montajlandı. / Parçalar teker teker montajlanıp her defasında açılış kontrol edildi. / BIOS güncellendi. / BIOS sıfırlandı.)

Soru 3 : MSI Gaming App RGB LED kontrolünü yapamadan çalışmayı durduruyor. Sonrasında ise komple kaldırıp tekrar kurmadan LED kontrole girildiğinde sürekli çalışmayı durduruyor. Tek renkte sabit kalıyor. Mevcut serit LED 1mt. (Yapılan işlemler : Program kaldırılıp tekrar kuruldu/ RGB LED kontrol edildi. /Ara bağlantılar değiştirildi. / RGB LED farklı uzunluklarda denendi. 30cm, 50cm , 1mt )

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…