Şahsen kendisini kişilik olarak hiç sevmem. Bundan dolayı oynadığı oyun da umurumda olmaz. Tabii ki bir oyuncunun ya da sporcunun özel düşünceleri beni ilgilendirmez ama kendisi sınırları zorladı ve haklı olarak Twitch platformundan sınırsız ban yedi. Ne zaman yayınına baksam ya da YouTube'da denk gelip bakınsam videolarına, sürekli ayrımcı ve cinsiyetçi sözler sarf ediyordu. Belki Türkiye'de bu tarz şeyler kültürü tarafından benimsenebilir, hatta övünebilir ama Twitch gerekeni yaptı.
İmorr ve xantares tayfası genel olarak hep aynı kitle oluyor. İmorr şahsen eğlenceli bir çocuk ve ayrımcı/cinsiyetçi söylemlerine hiç denk gelmedim. Fakat öyle bir kitleye neden önem verir onu da anlamış değilim. Ben de Xantares'i defalarca Twitch üzerinden şikayet etmişimdir. En çok şikayet ettiğim kişiler arasındadır. 1. olan kişi ise Valorant oyuncusu olan "thecadyyx" nickli şahıstır. Bilmiyorum hiç denk gelen var mı aranızda ama xantares bile bu herifin eline su dökemez cinsiyetçilik ve ayrımcılık konusunda. Ayrımcılık sadece insanların beden renklerine karşı tavır göstermek değildir. Thecadyyx denilen şahıs her yayınında kadına yönelik aşağılayıcı söylemlerde bulunuyor. Ve bunu yaparken sözde karşı tarafı aşağılıyor. Ama yaptığı şey tam olarak cinsiyetcilik/ayrımcılıktır. kullandığı sözlerin anlamı bu yola çıkıyor.
Tabii bizim ülkemizde bu söylemler gayet normaldir, hatta ataerkil düzene göre gayet de hoş bir durum olarak kabul edilebilir. Neyse, Xantares'in ban yemesine sevindim. Böyle birisi beni temsil etmesin mümkünse
biri olacaksa oyunundan önce insanlığı ile ön plana çıksın. Ki oyunu da rezalet. FACEIT Pro liginde her önüne geleni vuruyor. Evet, doğruya doğru, FPL'de gerçekten makine gibi oyun anlayışına sahip ama orada bile FPL oyuncularına yönelik cinsiyetçi tavırlarından eksik kalmıyor. Hatta bir ara sevgilisi ile mm girmişti, orada bile mm oyuncusuna karşı aynı tutumu sergilemeye devam etti, üstelik sevgilisi kadın olan birisinin yanında
Şunu herkes anlamalı. Kimse 4/4'lük değildir, herkesin bir kusuru, hatası olur. En büyük kusur ise, insanın kendi eksikliğinin farkında olmamasıdır. Sürekli başkalarında kusur arayanlar en kusurlu narsistlerdir. Teşekkürler Twitch.
Not: Bu da konu hakkında bir kaynak;
XANTARES Twitch'ten Süresiz Ban Yedi! | Esports Magazine