Xbox 360 kasası ile hackintosh'lu bilgisayar yapmak

Herbalist

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Tonmaister/Müzik teknolojileri
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi eski ölen xbox 360'ımın kasasına ucuz bir sistem kurmak istiyorum. Performans aramıyorum, sürekli evdeyim yapacak bir şeyler olsun diye bu işe girişmek istiyorum. Seçmem gereken sistem hakkında yardımcı olur musunuz?

Maksimum 500-600 liraya ne gibi parçalar alabilirim? Mac OS X'e uyumlu olması gereken parçalar nelerdir?
Sizce parça mı toplamalıyım yoksa uygun fiyatlı eski seri bir mac alıp parçaları kasaya mı monte etmeliyim?

Fiyatı çok az tutuyorum, almam gereken bazı el aletleri de var.

Şimdilik sorularım bu kadar, şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

Güzel fantazi ama bence 500 TL'ye olcak iş değil. Özellikle Mavericks için. Yoksa çok eski parçalarla snow Leopard falan belki kurulabilir.
Öncelikle bir tane Mac Os X desteği blabileceğin micro Atx anakart alman lazım. O anakarta uygun işlemci alman lazım.
Bu kadar küçük kasada ekran kartı kullanamayacağın için o işlemcinin içindeki ekran kartının Mac Os X desteği olması lazım. (Mavericks için HD 4000 destekli Ivy Bridge i3 işlemcileri mesela)
SSD iyi olur, az yer tutar küçük kasan için.

Detaylı hesap kitap yapmadan (tamamı ikinci el için) en az 1000 lira tutar donanımlar diye öngörüyorum.
(350 lira işlemci, 250 lira anakart, 50 lira işlemci soğutucusu, 200 lira ikinci el ssd, ve diğer giderler.)

Donanımları alırsan, her adımda foto çekmeni isteriz. Ayrıca el becerilerin ve takım kullanma bilgin ne düzeyde orası da önemli. Aşağıdaki gibi bir yeteneğin var mı yoksa sadece 4 duvar kasa mı planlıyorsun.

Cevabınız için teşekkürler.

Dediğim gibi performans aramıyorum, eski sürüm kuracağım. Sanırım anakart, işlemci v.s. toplamakla olacak iş değil, en iyisi eski bir macbook alıp parçalamak 2006 yılında çıkmış core 2 duo işlemcili olanlar işime yarar. Tabi o fotoğraflarda ki gibi bir şey yapmayacağım o kadar yetenek yok. 4 duvar kasa planlıyorum tabi fanlar için delikler açacağım ve kasayı boyayacağım belki bir apple logosu çizerim. SSD fikri içinde ayrıca teşekkür ederim daha az yer kaplayacağından çok daha iyi olacaktır. Tabi ki sırasıyla yapım aşamasının fotoğraflarını bu konu altında paylaşırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…