Xbox 360 Slim JTAG nasıl daha hızlı açılır?

toprock

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selamlar!

Biliyorum bu konsolu kullanan var mı hala diyorsunuz. Çok kısaca anlatıp sorumu soracağım. Sene 2014 (belki -13) Xbox 360 Slim'i Kadıköy Monster'ın karşısındaki köşe dükkandan almıştım. O zaman 750 TL'idi ve sanıyorum 50-55 gibi bir oyun yüklü şekilde hazırdı. O zamanlar çocuktum ve pek ilgilenmiyordum düğmeye basayım açılsın hemen oynayayım kafasındaydım. Fakat o zamanlar bile kumandasından da direkt kendi üstünden bile açtığımda bazen bekletiyordu. bazen 1-2 dakika bazen 3-5 aşağı yukarı hatırladıklarım bu şekilde. Sanki arkasında HDMI kablosunu çıkarıp takınca ya da oynatınca açılmasına sebep oluyordum ki biraz saçma çünkü yuvaya sıkı bir şekilde oturuyor gevşeklik yok.

Velhasıl günümüze gelirsek geçen günlerde ben bunu gördüm kaldırılmış eşyaların arasında bi bakıştık. Şuan konsol alabilecek param yok dolayısıyla ölüyü diriltelim dedim.

Bu sefer cihazı taktığımda saatlerce çalışmadı :) Çift monitörün tekinde Xbox takılı diğer ekranda PC'den araştırma yapıyorum. Kimileri demiş ki uzun süre kullanılmayan cihazların açılması uzun sürebiliyor. Bir çok şeyden bahsetmişler ama benim konumla alakasızdı tek yeşil çift yeşil üç kırmızı vs vs...
Şu zamanlar fark ediyorum ki bu takılan çiplerin yüklenen yazılımların da türleri çeşitleri varmış. Kimileri dandik çipler uzun sürede açılıyor bişeybişeyRunner çipi daha hızlı sanki JTAG'sız imiş gibi çalışıyormuş. Bi yandan da bu konsolun ömrü bitmiştir kimse artık ilgilenmiyordur cihaz elimde böyle kalacak mı diye düşünüyordum.

Bir Xbox forum sitesi var ve İstanbul'da dükkanları var oraya götürmeyi düşünüyorum. Fakat götürmeden evde kendim halledebilecek miyim bunu merak ediyorum. Forumda çeşitli işlemlerin yapılışlarını anlatıyor ama emin olamadım ve sizlere danışmak istedim. İçindeki oyunların çoğundan da memnun değilim.

Açıkçası cihazı bir tık daha kondisyonlu hale getirip, iki kişi oynayabileceğim oyunlar edinmek istiyorum. İndirip atma işlemini de yapmadım henüz hiç.

Bu cihazın açılma süresine müdahale edebilir miyim? Kasanın illaki sökülmesini gerektiren bir işlem mi var?

Yorumlarınız benim için değerli. Teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı