XBOX 360 vs. PS3

mrmarcellus

Kilopat
Arkadaşlar merhaba. Bugün gene klasik olan tek farkı yıl olan soruyu soruyorum. Yazın almayı planlıyorum ve Forza serisi beni grafik olsun oynanış olsun çok kendine çekiyor. Sanırım konsol alsam özellikle Türkçe Yama veya direk TÜRKÇE oyunlar olsa hepsini bir oynarım. Zaten gözlerim o kadar kaliteye alışık değil. Bu iki konsolu hem fiyat hem oyun hem ulaşılabilirlik hem zevk yüzünden istiyorum. Sizce hangisi bana hitap eder? Çünkü eski konulara baktığımda beni pek tatmin eden cevaplara ulaşamadım çünkü 2014/2015 yıllarında zaten kaç istenen tarzda XBOX 360 oyunu vardır ki? Türkçe olursa oynarım dediğim oyunlar (seri olarak): Uncharted, GTA V, God Of War, Forza Horizon, Sleeping Dogs, Watch Dogs, GTA IV, FİFA 18, PES 18, Minecraft, Crysis, Call Of Duty, Driverclub, Far Cry, Red Dead Redemption.

Bu arada Online oynar mıyım bilmem ama sanırım konsolu kırdırırım. Zaten dediğim gibi gözüm kaliteye pek alışık değil ve çok bütçe verme taraftarı da değilim zaten bu iki konsoldan birisini eğlenmek için falan istiyorum. Listede Minecraft bile yazıyor kardeşim için siz düşünün :D Bir de oyunları bunların içine kendim PC üzerinden yükleyebilir miyim? (Ahım şahım bir PC'm yok bu arada en fazla GTA IV oynamışlığım var ondada pek zevk alamadım.)

NOT: Bu dönem bunlar alınmaz paraya kıy PS4 Pro al, yok şunu al yorumlarına kapalıyım. Sağ olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Dostum öncelikle selamlar. Biliyorsun ki artık bu cihazların ömrü bitti. Sadece eski çıkmış oyunları oynayabilirsiniz. Ama madem bu ikisinden biri alınacak benim şahsi fikrim Xbox 360'dan yana. Neden diyeceksiniz hemen cevaplayayım.
Öncelikle Xbox 360 PS3'den daha performanslı bir cihazdır. Örnek vericek olursak GTA IV Xbox 360'da 720P 30-40 FPS de çalışırken PS3 640P 30 25-30 FPS de çalışır. Keza Red Dead Redemption için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Oyun, Xbox 360 da daha stabil frame rate alıyor. Hatta Bayonetta adlı oyunda X360, Wii U oyunu 60 FPS çalıştırırken PS3 30 FPS de çalıştırıyor. İşte video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şahsi olarak ise kolu bana daha hoş geliyor. Kolu pillidir ancak Dualshock 3 den 10 kat daha kalitelidir. Bence DS3 Çin malı oyuncak gibi duruyor.
Ekstra olarak kırdırmanı tavsiye etmiyorum. Online oynama zevkinden mahrum kalacaksın. Üstüne korsan oyuna destek olacaksın. Ancak Xbox 360'da online oynamak paralı bunu da göz önünde bulundurun. PS3'de online oynamak beleş. Xbox da online için para veriyorsun ancak her ay 1-2 oyun bedava alıyorsun. Bence bu iyi bir şey. PS3 de sadece bedava multiplayer var. Aylık bedava oyun almak istiyorsan plus yapman gerekir o da paralı.
Ancak exc oyunlar karşısında PS3 e göre zayıf bir konsoldur. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Aynen öyle. PS3 de Türkçe dublaj ve alt yazı güzel oyunlar var. Exc konusunda PS3 bir tık önde. Xbox da ise adam akıllı exc olarak sadece Forza ve Halo serisi var. Bir de Gears Of War serisi. Ayrıca ülkemizde PS3 daha yaygın olduğu için oyunlarını ve aksesuarlarını bulmak daha kolaydır. Ancak X360'ın da yok değil.
Bence eski nesil konsollar hala alınabilir. Eski bir sürü güzel kaliteli yapım var. Kutulu oyunlar da bir hayli ucuz. 10-15 liradan oyunlar başlıyor.
Ayrıca ülkemizde temiz kullanılmış PS3 bulmak çok zor gerçekten. Birçoğu hor kullanılmış ve bakımsız. Ya da kolları çakma, kırdırılmış, tamir görmüş konsollar.
Xbox 360 alıcak isen sana tavsiyem slim veya e slim kasalar olacaktır. Öbür kasalarda 3K hatası var ve tehlikeli bir kronik arızadır. Eski kasalar nispeten daha ucuzdur ancak 3K tehlikesi vardır. PS3 için de Fat kasada sarı ışık hatası vardır aşırı ısınmadan dolayı işlemci çekirdeğinin erimesi gibi birşey. Tasarım hatasından oluşan bir soğutma sorunu.
Ama dostum sana tavsiyem 2. el temiz fat kasa bir Xbox One alman. Aşağı yukarı temiz Xbox 360- PS3 fiyatları 500-600 lira arasında. Çok az daha ekleyip Xbox One alabilirsin Temiz xBox one - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 660199710 bu ilana bakabilirsiniz. Belki 800 veya 750 liraya indirip alabilirsiniz.
Yine de son karar sizin hocam. Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Dostum öncelikle selamlar. Biliyorsun ki artık bu cihazların ömrü bitti. Sadece eski çıkmış oyunları oynayabilirsiniz. Ama madem bu ikisinden biri alınacak benim şahsi fikrim Xbox 360'dan yana. Neden diyeceksiniz hemen cevaplayayım.
Öncelikle Xbox 360 PS3'den daha performanslı bir cihazdır. Örnek vericek olursak GTA IV Xbox 360'da 720P 30-40 FPS de çalışırken PS3 640P 30 25-30 FPS de çalışır. Keza Red Dead Redemption için de aynı şeyi söyleyebiliriz. Oyun, Xbox 360 da daha stabil frame rate alıyor. Hatta Bayonetta adlı oyunda X360, Wii U oyunu 60 FPS çalıştırırken PS3 30 FPS de çalıştırıyor. İşte video
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şahsi olarak ise kolu bana daha hoş geliyor. Kolu pillidir ancak Dualshock 3 den 10 kat daha kalitelidir. Bence DS3 Çin malı oyuncak gibi duruyor.
Ekstra olarak kırdırmanı tavsiye etmiyorum. Online oynama zevkinden mahrum kalacaksın. Üstüne korsan oyuna destek olacaksın. Ancak Xbox 360'da online oynamak paralı bunu da göz önünde bulundurun. PS3'de online oynamak beleş. Xbox da online için para veriyorsun ancak her ay 1-2 oyun bedava alıyorsun. Bence bu iyi bir şey. PS3 de sadece bedava multiplayer var. Aylık bedava oyun almak istiyorsan plus yapman gerekir o da paralı.
Ancak exc oyunlar karşısında PS3 e göre zayıf bir konsoldur. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Aynen öyle. PS3 de Türkçe dublaj ve alt yazı güzel oyunlar var. Exc konusunda PS3 bir tık önde. Xbox da ise adam akıllı exc olarak sadece Forza ve Halo serisi var. Bir de Gears Of War serisi. Ayrıca ülkemizde PS3 daha yaygın olduğu için oyunlarını ve aksesuarlarını bulmak daha kolaydır. Ancak X360'ın da yok değil.
Bence eski nesil konsollar hala alınabilir. Eski bir sürü güzel kaliteli yapım var. Kutulu oyunlar da bir hayli ucuz. 10-15 liradan oyunlar başlıyor.
Ayrıca ülkemizde temiz kullanılmış PS3 bulmak çok zor gerçekten. Birçoğu hor kullanılmış ve bakımsız. Ya da kolları çakma, kırdırılmış, tamir görmüş konsollar.
Xbox 360 alıcak isen sana tavsiyem slim veya e slim kasalar olacaktır. Öbür kasalarda 3K hatası var ve tehlikeli bir kronik arızadır. Eski kasalar nispeten daha ucuzdur ancak 3K tehlikesi vardır. PS3 için de Fat kasada sarı ışık hatası vardır aşırı ısınmadan dolayı işlemci çekirdeğinin erimesi gibi birşey. Tasarım hatasından oluşan bir soğutma sorunu.
Ama dostum sana tavsiyem 2. el temiz fat kasa bir Xbox One alman. Aşağı yukarı temiz Xbox 360- PS3 fiyatları 500-600 lira arasında. Çok az daha ekleyip Xbox One alabilirsin Temiz xBox one - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com'da - 660199710 bu ilana bakabilirsiniz. Belki 800 veya 750 liraya indirip alabilirsiniz.

Çözüm

Dostum yazın harika olmuş evet haklısın ama ne yalan söyliyim içimde hep bir forza isteği var ama FPS değerleri ve kalite beni ne kadar ilgilendirir emin değilim :D ve kendimi GT6'ya da hazırladım artık ve kitaplarını bile okuduğum çocukluktan beri oynama isteğine sahip olduğum oyunlar Assassin's Creed 2 , God Of War , GTA 5 , The Last Of Us , GTA IV (az çok bitirmeme rağmen rahat oynamak için) gibi gibi oyunlar PS3'te ve yaşadığım yerde bırak PS3 oyunlarını doğru düzgün internet kafesi bile yok yok PS4 koymuşlar PES2013 yüklemişler falan filan , multimanlı almak zorunda kalıcam :( bide yanına direksiyon setide almayı düşündüğüm için PS3'te karar kıldım malesef hem benim için "Hikayeli istediğim oyunları bitiriyim de artık daha güzel oyunlara geçiyim" devresi olucak bu konsol onun için :) yinede yorumunuzdan dolayı çok teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı