Xbox 9. nesil Controller PC bağlantısı nasıl yapılmalı?

gokay1810

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 9. nesil Xbox Controller aldım ve bilgisayarda kullanacağım. Oynadığım oyunlarda fut ve MK1 Online gibi oyunlar yani rekabetçi oyunları oynuyorum ve gecikmenin en az olmasını istiyorum. Microsoft'un kendi Wireless adaptörü var fakat biraz pahalı geldi gözüme, özellikle Controller aldıktan sonra.

Kullanan veya bilgi sahibi olanlar için şunu sormak istiyorum. Dediğim gibi rekabetçi oyunlarda 5.3 Bluetooth, Microsoft adaptör veya Ugreen bir Type-C kablom var. Bunlardan hangisi ile oynamalıyım? Aslında kablolu bağlantı en hızlısı bunun bilincindeyim fakat hani Bluetooth ve kablosuz adaptör ile kullanımda hissedilir farklar olur mu ya da yaşayan var mı? Type-C kablo içinse bir öneriniz var mı yoksa herhangi biri kullanılabilir mi? Aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba, 9. nesil Xbox Controller aldım ve bilgisayarda kullanacağım. Oynadığım oyunlarda fut ve MK1 Online gibi oyunlar yani rekabetçi oyunları oynuyorum ve gecikmenin en az olmasını istiyorum. Microsoft'un kendi Wireless adaptörü var fakat biraz pahalı geldi gözüme, özellikle Controller aldıktan sonra.

Kullanan veya bilgi sahibi olanlar için şunu sormak istiyorum. Dediğim gibi rekabetçi oyunlarda 5.3 Bluetooth, Microsoft adaptör veya Ugreen bir Type-C kablom var. Bunlardan hangisi ile oynamalıyım? Aslında kablolu bağlantı en hızlısı bunun bilincindeyim fakat hani Bluetooth ve kablosuz adaptör ile kullanımda hissedilir farklar olur mu ya da yaşayan var mı? Type-C kablo içinse bir öneriniz var mı yoksa herhangi biri kullanılabilir mi? Aydınlatırsanız çok sevinirim. İyi günler.
Kablo takın direkt, yanında geliyor zaten, hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar. 3 metre zaten kablo, dolayısıyla yokmuş gibi uzatabiliyorsunuz her yere.

Bluetooth destekli anakartım var, anten bağlantısı kurmadan önce kesintiler yaşıyordum fakat anten bağlantısını yaptıktan sonra hiç sorun yaşatmadı. Henüz kablo bağlantısı kurma gereği duymadım.
Kablo takın direkt, yanında geliyor zaten, hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar.
Her kutudan kablo çıkmıyor.

Kablo takın direkt, yanında geliyor zaten, hiçbir sorun yaşamadım bugüne kadar. 3 metre zaten kablo, dolayısıyla yokmuş gibi uzatabiliyorsunuz her yere.
Sanırım aldığım üründen kablo çıkmıyor fakat herhangi bir type-c kablosu fark etmez değil mi? 2m bir kablom var onu kullanmayı düşünüyorum.

Dediğim gibi rekabetçi oyunlarda 5.3 Bluetooth, Microsoft adaptör veya Ugreen bir Type-C kablom var. Bunlardan hangisi ile oynamalıyım?

Bu 3 seçeneğe de sahipsen neden deneyip de test etmiyorsun ki? Ben TP-Link BT 5.0 ile kullanıyordum çok fazla bir gecikme yaşamadım.

Bu 3 seçeneğe de sahipsen neden deneyip de test etmiyorsun ki? Ben TP-Link BT 5.0 ile kullanıyordum çok fazla bir gecikme yaşamadım.
Kusura bakmayın Türkçe zayıf kalmış yazarken dikkat etmemişim. Şimdi okuyunca fark ettim ben de. Şöyle elimde 2m uzunluğunda Ugreen bir type-c kablo var fakat diğer bileşenlere sahip değilim ama kablosuz oynamayı tercih ederim açıkçası. Bu yüzden merak ettim bluetoth adaptör ya da kendi kablosuz adaptöründen birini alıp oynasam gecikme fark eder mi? Açıkçası kendi adaptörü şu an için biraz tuzlu geliyor fakat normal bir 5.3 bluetooth adaptörünün performanına kıyasla ne kadar fark yaratır? Eğer baya fark yaratıyorsa almaya çalışacağım fakat çok bir farkı yoksa en kötü kablo ile kullanacağım.

Kusura bakmayın Türkçe zayıf kalmış yazarken dikkat etmemişim. Şimdi okuyunca fark ettim ben de. Şöyle elimde 2M uzunluğunda Ugreen bir Type-C kablo var fakat diğer bileşenlere sahip değilim ama kablosuz oynamayı tercih ederim açıkçası. Bu yüzden merak ettim Bluetooth adaptör ya da kendi kablosuz adaptöründen birini alıp oynasam gecikme fark eder mi? Açıkçası kendi adaptörü şu an için biraz tuzlu geliyor fakat normal bir 5.3 Bluetooth adaptörünün performanına kıyasla ne kadar fark yaratır? Eğer bayağı fark yaratıyorsa almaya çalışacağım fakat çok bir farkı yoksa en kötü kablo ile kullanacağım.

Ben BT ile kullanıyorum inan gecikme hiç yok gibi bir şey. Tamam 2.4GHz adaptör ile gecikme muhtemelen daha düşük olacaktır ama bu fark çok çok az. Yani çok az bir fark için bu parayı vermeye değmez. (bu benim görüşüm) kaliteli bir BT adaptörü fazlasıyla iş görecektir. Kablolu konusunda da kablo bence zevkli olmaz kullanım açısından.

Birçok testte Wireless Adapter ve Bluetooth arasında 6-8 ms oynuyor. E-sporcu olmadığınız sürece önemsiz farklar.
Ben BT ile kullanıyorum inan gecikme hiç yok gibi bir şey. Tamam 2.4GHz adaptör ile gecikme muhtemelen daha düşük olacaktır ama bu fark çok çok az. Yani çok az bir fark için bu parayı vermeye değmez. (bu benim görüşüm) kaliteli bir BT adaptörü fazlasıyla iş görecektir. Kablolu konusunda da kablo bence zevkli olmaz kullanım açısından.
Çok teşekkürler cevaplarınız için. Bence de biraz fazla pahalı bluetooth ile kullanacağım sanırım. Kablo ile de test edip fark görürsem buraya yazarım belki merak eden vardır benim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı