Xbox 9.nesil vs Gulikit KK3 Pro

Hissiyat olarak nasıl farkı olmayacak merak ettim açıkcası. Daha kollarında "teknik detay olarak" Hall effect kullanmayan, Anti friction ring bulundurmayan, gecikme süresi yüksek, kutu içinde dongle barındırmayan hatta dongle'ı bırak kablo bile çıkmayan bir kol sadece tetik titreşiminden dolayı- ki bu da her oyunda desteklenmiyor bildiğiniz üzere- hissiyat açısından daha iyi gelmiyor bana malesef. Titreşim hissiyatı ve malzeme kalitesi güzel haklısınız ama oyunda hassas bir kontrol elde edemezken kendi fiyat bandındaki diğer kollar kadar veyahut daha az işlevi yerine getirebilirken sadece dış hissiyatı göz önünde bulundurarak hissiyatı iyi demek BENCE yanlış. Bana sorarsanız asıl hissiyat oyun içerisindeki her neyi kontrol ediyorsanız onun kontrolünün istediğiniz şekilde gerçekleşmesinde yatıyor
Hall Effect gibi şeyleri oyun içinde hissedebiliyor musunuz? Bu tamamen, teknik bir detay çünkü. Ben 8. nesil ile lisanssız "güya" iyi bir kontrolcü arasındaki farkı bile anlayabiliyorum hissiyat olarak, ki Hall Effect'i var, ölü bölgesi yok gibi bir şey. Gel gelelim Forza 5'de marketten 50 liraya aldığın kontrolcü ile arasındaki farkı anlayamıyorum, gidip "ölü" 8. nesil kontrolcüm ile gittiğim yolu hissediyorum. Bunlar kişisel düşünceler, ben önermiyorum siz önerebilirsiniz. Ancak eksi tarafından bahsetmelisiniz. İlla orijinal Xbox alsın da demiyorum, lisanslı alsın diyorum.

Hall Effect gibi şeyleri oyun içinde hissedebiliyor musunuz? Bu tamamen, teknik bir detay çünkü. Ben 8. nesil ile lisanssız "güya" iyi bir kontrolcü arasındaki farkı bile anlayabiliyorum hissiyat olarak, ki Hall Effect'i var, ölü bölgesi yok gibi bir şey. Gel gelelim Forza 5'de marketten 50 liraya aldığın kontrolcü ile arasındaki farkı anlayamıyorum, gidip "ölü" 8. nesil kontrolcüm ile gittiğim yolu hissediyorum. Bunlar kişisel düşünceler, ben önermiyorum siz önerebilirsiniz. Ancak eksi tarafından bahsetmelisiniz. İlla orijinal Xbox alsın da demiyorum, lisanslı alsın diyorum.
Kendi açımdan konuşmak istersem eğer evet, hall effect ve potansiyometre farkını neredeyse anlayabiliyorum genelde. Şu ana kadar elimden belki 20ye yakın kontrolcü geçti ve aralarında en uzun kullandığım gamesir g7. Sizin de dediğiniz gibi lisanslı bir kontrolcü. Ardından şu anki ana kontrolcüm olan gamesir cyclone 2'ye geçtim. Aralarındaki sticklerin kayma farkı normal bir kullanıcı için aşırı fark etmeyecek düzeyde olsa da f1 oynadığımdan ötürü en ufak hareketimin istediğim yerde olmasını isteyeceğimden ötürü benim için fark etti. Forza, f1, wrc gibi oyunlarda dediğiniz gibi yol ve teker hissiyatı sürüşte etkili faktörler olsa da titreşim motorları absürt derecede kalitesiz değilse eğer bunları belki bir xbox lisanslı kol kadar net hissedemeseniz de az çok gene hissedebiliyorsunuz. Bu kola geçtikten sonra özellikle hareketlerimi daha istediğim zamanda gerçekleştirdiğimi de eklemek isterim. Bildiğiniz üzere xbox konsollarını 250 hz ile sınırlandırdığından xbox lisanslı kollar genelde 250 hzde kalır. Gamesir de g7 için kendi uygulamasında bir overclock sistemi geliştirse ve 1000hz de kullanılsa bile kulaklık girişinin bu şekilde kullanılamamasından ötürü kullanmıyordum o şekilde. Cyclone 2'de her türlü kullanabildiğimden ötürü kulaklığı da daha rahat açıkcası sürebiliyorum dediğim gibi. Bunun haricinde zaten xbox lisansı olan kollar kablosuz kullanılamıyor genelde. Titreşim özelliklerini istiyorsanız zaten kablolu kullanmak zorundasınız. Siz de tek avantaj olarak hissiyattan bahsediyorsunuz. Uzun vadede avantaj sağlayacak özellikler ve hem fiyatsal hem de kullanım kolaylığı açısından lisanslı kollar avantajsız kalıyor malesef. İlla titreşim hissiyatı isteniyorsa tetik titreşimli 3. Parti lisanssız kollar da var bu arada: gamesir cyclone pro, flydigi vader 4 pro, ucuz bir şey için aynı zamanda tmr stickleri olan thunderobot g30s te edition gibi kollar da mevcut

Hissiyat olarak nasıl farkı olmayacak merak ettim açıkçası. Daha kollarında "teknik detay olarak" hall effect kullanmayan, anti friction ring bulundurmayan, gecikme süresi yüksek, kutu içinde dongle barındırmayan hatta Dongle'ı bırak kablo bile çıkmayan bir kol sadece tetik titreşiminden dolayı- ki bu da her oyunda desteklenmiyor bildiğiniz üzere- hissiyat açısından daha iyi gelmiyor bana maalesef. Titreşim hissiyatı ve malzeme kalitesi güzel haklısınız ama oyunda hassas bir kontrol elde edemezken kendi fiyat bandındaki diğer kollar kadar veyahut daha az işlevi yerine getirebilirken sadece dış hissiyatı göz önünde bulundurarak hissiyatı iyi demek bence yanlış. Bana sorarsanız asıl hissiyat oyun içerisindeki her neyi kontrol ediyorsanız onun kontrolünün istediğiniz şekilde gerçekleşmesinde yatıyor.

Ben bu yoruma çok katılıyorum, özellikle hem Xbox gen 9 hem de gulikit KK3 Pro sahibi birisi olarak. Tetik titreşimleri, evet çok iyi bir şey ama sadece Forza Horizon 5'te deneyimleyebildim ama oyun bende yok bile, Game Pass sağ olsun deneyimledim. Xbox'ın dongleını bir gamepad parasına (1200₺ye ne kadar güzel gamepad olur bilemiyorum ama ben indirimlerle 1200₺ civarına denk getirdim KK3 proyu) satması ayrı bir saçmalık. Yani Xbox gen 9 gamepad kendini 360 olarak tanıtmıyorsa ben arada hiçbir fark göremiyorum :D hatta KK3'ün "Rumble motor" veya maglev midir nedir o daha iyi bile hissettiriyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı