Xbox Elite 1 gamepad Bluetooth bağlanmıyor

Arda6667

Centipat
Daha fazla  
İnternetten bir Xbox Elite 1 kumandası satın aldım. Bunu düzeltmek için tüm sürücü güncelleme, kaldırma / yeniden yükleme yollarını denedim. Xbox aksesuar uygulamasına sahibim ve denetleyici güncellendi. Bilgisayara takıldığında bulma özelliği çalışıyor ancak Bluetooth için bilgisayarımda görünmüyor. Daha önce bu bilgisayarda 12 tane Xbox gamepad kontrolcüsü bağlamıştım Xbox Series S bağlamaya çalıştım lakin bağlanmadı. Bunun problemi nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kullandığı Bluetooth sürümü, bazı bilgisayarların Bluetooth adaptörleriyle tam uyuşmayabiliyor. Eğer senin bilgisayarın da bunlardan biriyse, Microsoft'un Xbox Wireless Adaptörü'nü kullanarak bağlantı kurmayı deneyebilirsin. Bu adaptör sayesinde Xbox kumandalarını PC'ye kablosuz olarak bağlamak çok daha kolay oluyor.
Sürücülerin güncel olup olmadığını da kontrol etmelisin. Hem bilgisayarının Bluetooth sürücülerini hem de Xbox kumandası sürücülerini güncellemek gerekebilir. Aygıt Yöneticisi'ne girip Bluetooth adaptörünün sürücüsünü güncelleyebilirsin. Xbox kumandası sürücülerini ise Microsoft'un sitesinden indirip kurman gerekiyor.
Kumandanın firmware'inin de güncel olması önemli. Xbox Aksesuarları uygulamasından bunu kolayca kontrol edip güncelleyebilirsin.
Bağlantı kurmaya çalışırken diğer Bluetooth cihazlarını kapatmayı unutma. Telefon, kulaklık gibi cihazlar bağlantıyı etkileyebiliyor. Ayrıca, kumandanın eşleştirme modunda olduğundan emin ol. Xbox logosuna birkaç saniye basılı tutarak eşleştirme moduna alabilirsin.
Bunların dışında, kumandayı farklı bir USB portuna takmayı, pillerini değiştirmeyi ve hatta bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsin. Eğer hala sorun çözülmezse, kumandanın garantisi devam ediyorsa Microsoft destek ile iletişime geçebilirsin.

Kullandığı Bluetooth sürümü, bazı bilgisayarların Bluetooth adaptörleriyle tam uyuşmayabiliyor. Eğer senin bilgisayarın da bunlardan biriyse, Microsoft'un Xbox Wireless adaptörü'nü kullanarak bağlantı kurmayı deneyebilirsin. Bu adaptör sayesinde Xbox kumandalarını PC'ye kablosuz olarak bağlamak çok daha kolay oluyor.
Sürücülerin güncel olup olmadığını da kontrol etmelisin. Hem bilgisayarının Bluetooth sürücülerini hem de Xbox kumandası sürücülerini güncellemek gerekebilir. Aygıt Yöneticisi'ne girip Bluetooth adaptörünün sürücüsünü güncelleyebilirsin. Xbox kumandası sürücülerini ise Microsoft'un sitesinden indirip kurman gerekiyor.
Kumandanın Firmware'inin de güncel olması önemli. Xbox aksesuarları uygulamasından bunu kolayca kontrol edip güncelleyebilirsin.
Bağlantı kurmaya çalışırken diğer Bluetooth cihazlarını kapatmayı unutma. Telefon, kulaklık gibi cihazlar bağlantıyı etkileyebiliyor. Ayrıca, kumandanın eşleştirme modunda olduğundan emin ol. Xbox logosuna birkaç saniye basılı tutarak eşleştirme moduna alabilirsin.
Bunların dışında, kumandayı farklı bir USB portuna takmayı, pillerini değiştirmeyi ve hatta bilgisayarı yeniden başlatmayı deneyebilirsin. Eğer hala sorun çözülmezse, kumandanın garantisi devam ediyorsa Microsoft destek ile iletişime geçebilirsin.

Hocam dediğinizin hepsini yapmıştım daha önceden bende zaten 12 tane Xbox gamepad var 12 side bağlanıyor bir tek bu bağlanmıyor bundaki problem ne tam olarak onu anlamadım zaten bu gamepad yeni aldım aldığım kişiyede sordum dediğiniz gibi Xbox Bluetooth bağlama adaptörü ile belki teşekkür ederim.

Hocam dediğinizin hepsini yapmıştım daha önceden bende zaten 12 tane Xbox gamepad var 12 side bağlanıyor bir tek bu bağlanmıyor bundaki problem ne tam olarak onu anlamadım zaten bu gamepad yeni aldım aldığım kişiyede sordum dediğiniz gibi Xbox Bluetooth bağlama adaptörü ile belki teşekkür ederim.
Yardımcı olamadığım için çok üzgünüm kolay gelsin!!!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı