İnceleme Xbox Elite Series 2 Core

IMG_0847.jpeg

Merhabalar, yaklaşık 1 aydır kullandığım Xbox Elite Series 2 hakkında bir konu açmak istedim. Öncelikle incelemeyi tamamen tarafsız şekilde yapacağım, tercihe bağlı şeylere çok fazla girmeyeceğim.
Ufaktan bilgi vereyim, Xbox Series 9. Nesil kontrolcü ve DualShock 4 deneyimlemiş biriyim.

Öncelikle kontrolcüyü Almanya MediaMarkt'tan indirimle 109 Euro’ya aldım (Tax Free ile indirim yapıldı, yani daha düşük fiyata aldım ama miktarı bilmiyorum) ve aldığım zamanki kur (Euro ne ara 40 TL oldu??) 3900 TL civarı (Tax Free saymadan) fiyata denk geldi. Türkiye fiyatına göre oldukça kârlı olduğunu söyleyebilirim ki Core değil de siyah yani aksesuarlı modeli 139 Euro civarındaydı. Öncelikle DualSense 5 almayı düşünen biri olarak zaten bu kontrolcü bütçemi aşıyordu (60 Euro) daha da fazla aşıp siyah modelini almak istemedim. Zaten aralarında hiçbir fark yok, tek fark ekstra aksesuar paketinin olmaması.

Kutusu şu şekilde;

IMG_1857.jpeg

DualSense 5’e göre artıları 40 saatlik pil ömrü, iç mekanizmasının metal olması ve doku, malzeme kalitesi konusunda daha iyi olması ama Adaptive Trigger gibi özelliklerden mahrum, belirtmekte fayda var. PC için kullanacaklar için çok mantıklı bir tercih, orijinal DualShock 4 kullanıcısı olarak doğrulayabilirim eziyet olduğunu. Örneğin bazı oyunlarda steam sayesinde sağ olsun desteği önemli biçimde arttırıyor ama farklı platformlarda (Microsoft Store gibi) Forza Horizon 5 gibi oyunlarda bile desteği olmadığından asla çalışmayabiliyor veya çalışsa da titreşim olmuyor.

Oynadığım oyunlar ise The Crew Motorfest, Euro Truck Simulator 2, Emülatör oyunları (Nintendo GameCube, PSP) oldu. Yakında Enis Kirazoğlu’nun çıkardığı 2D oyunu oynayacağım, DualShock 4’üm bozulduğu için yarım kalmıştı. Eski bir Rocket League oyuncusuyum, tekrar başlamayı düşünüyorum.

DualShock 4’den geçişte en çok hissettirdiği özellikler Haptic Feedback’in çok daha iyi olması, ağırlığı (ben buradayım demesi) ve tabii ki malzeme kalitesi.

Şunu söylemeliyim ki Series 9’a nazaran X, Y, B , A tuşlarında inanılmaz bir farklılık var gerçekten çok kaliteli bir basış hissi var ve joystick’lerinin hissiyatı çok daha iyi. Kutu içinden çıkan metalimsi aparat ile joystick hassasiyetini ayarlayabiliyorsunuz. Pillerden tamamen kurtulmuşlar ve 40 saatlik pil süresine sahip bir batarya koymuşlar, gerçekten uzun bir süre.
Arkada fazladan 4 adet tuş bulunuyor, kullanabilmek için tetik tuşuna benzer aparatları almanız gerekiyor, internette 200 TL’ye bulabiliyorsunuz. Her yerde söylenilen kişiselleştirebilir joystick uçları ve şu DPad bilmem nesinin kapağı çıkarılabiliyor ve bunları Xbox’ın sitesinde sattığı paketi alarak kullanabiliyorsunuz.

Series 9’daki Share butonu yok, onun yerine profil Elite Series 2’deki değiştirme zımbırtısı var.

Açıkçası şarj etme özelliğine sahip taşıma çantası çok işlevli ancak onun için fazladan parayı gözden çıkarmanız gerekiyor.

İçinden çıkan kablo bayağı iyi, sert ve örgü bir kablo. Uzunluğu gerçekten çok uzun hatta G435 kulaklığımın kablosu da yeterince uzun olmasına rağmen Elite Series 2’nin kablosunu gerçekten uzun yapmışlar, çok iyi olmuş özellikle Xbox kullanıcıları için.

Eleştiri yapacağım noktalardan bir tanesi profil tuşu zımbırtısı, oyun içi tamamen işlevsiz. İşlevsiz dediğim profil değiştirmek evet güzel ancak oyun içi bir tuşa da dönüşebilirdi, bazı oyunlar o tuşu istiyor ancak öyle bir tuş olmadığı için ayarlardan değişmek zorunda kalıyorsunuz. Series 9 buna sahip olduğu için bir eksi yerine geçiyor.

Bir diğeri ise saçmalığın da ötesi pil göstergesi olmaması. Windows’un dandirik pil göstericisi pili hiçbir şekilde doğru göstermiyor, şarjının kaç olduğundan tamamen habersiz oluyorsunuz. O 3 profil tuşu ışığına belli bir zaman aşımı koyup pil göstergesi olarak kullanabilseydi her oyuncu için oldukça iyi olurdu. Profil seçerken sabit şekilde kontrolcü açıkken dümdüz açık duruyor sadece.

Bir diğeri ise hall effect joysticklere sahip olmaması. Bu tarz kontrolcülerde drifting sorunu çok yaygın bir şey ki özellikle bumper tuşlarında da çift tıklama veya takılı kalma yaşayan çok fazla hardcore oyuncu gördüm. Özellikle Fortnite gibi oyunlar oynayan oyuncular çok şikayetçi bu durumdan, hardcore oyuncuysanız Hall Effect özelliğine sahip bir kontrolcü bakmanızda fayda var. Yüksek segment ve kaliteli hall effect kontrolcüler genelde 179 Euro, 129 Euro civarı bir şeyler oluyorlar (Scuf gibi kaliteli markalar)
Haberiniz olsun yani.

Kontrolcünün joystick testi şu şekilde;

IMG_1585.jpeg

109 Euro’yu hak ettiği tartışılır ancak pil süresiyle çok sağlam bir rakip. DualSense Edge seviyesinde olduğunu sanmıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı