Xbox Game Pass Minecraft'a mod yüklenir mi?

AnanasMuhittin

Hectopat
Daha fazla  
Xbox Game Pass ile Minecraft'ta mod yüklemek ve arkadaşımla oynamak istiyorum nasıl yapılır?

Eğer buluttan oynıyorsan yükleyemezsin diğer türlü normal mod nasıl yükleniyorsa öyle yüklüyeceksin.

Xbox Game Pass ile Minecraft'ta mod yüklemek ve arkadaşımla oynamak istiyorum nasıl yapılır?

Forge kurun istediğiniz sürümün. Sonrasında o sürüme uygun curse Forge modunu indirin. %appdata%, Minecraft klasörüne gidin. Mod diye bir klasör olacak. Olmaz ise Minecraft klasörü içine oluşturun, inen Java mod dosyasını içine sürükleyin. Sonrasında herhangi bir sunucu sitesinden sunucu kiralayın (Aternos bedava), oraya da kurduğunuz Forge sürümünü kurun, sitesi üzerinden modları da kurun ve girebilirsiniz. Biraz karmaşık oldu fakat YouTube'da anlatım videoları da var bakabilirsiniz.

Eğer buluttan oynıyorsan yükleyemezsin diğer türlü normal mod nasıl yükleniyorsa öyle yüklüyeceksin.
Buluttan Game Pass yok ki ayrıca nasıl kurulur demiş?

Game Pass Ultimate ile buluttan gamepass'teki oyunları oynayabiliyorsun.

Game passten Minecraft'ı indir. Java mı oynuyorsunuz Bedrock mı bilmiyorum ancak çeşitli modlar kurmak istiyorsanız Java oynamanız lazım. Java'yı yükledikten sonra Sodium+Fabric kurun. Kurduktan sonra oyuna girin realms diye bir kısım göreceksiniz. Realms ile dünya oluşturabilmeniz için realms aboneliği satın almanız lazım. Bu abonelik paralı ancak fiyatı ucuz ve ilk ayı ücretsiz. Yani ilk ay herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. O aboneliği satın alıp realms dünyası kurun ve arkadaşlarınızı Xbox üzerinden ekleyin. Sonrasında da arkadaşlarınız Minecraft'ta girdiklerinde realms kısmında sizin dünyanızı zaten görecekler. Bu Java içindi. Bedrock'ta ise durum farklı. Bedrock'ta her modu kuramazsınız ancak arkadaşlarınızla oynamak ücretsiz. Bedrocka girin arkadaşlarınızı Bedrock üzerinden ekleyin normal dünya oluşturun ve arkadaşlarınızı o dünyaya davet edin. Elbette çeşitli yollarla server kurarak Java'da ücretsiz şekilde arkadaşlarınızla oynarsınız ancak hem lag olur hem de dünyanın patlama olasılığı var yani bir gün dünyanıza tekrar giremeyebilirsiniz. O yüzden realms alın hem lagsız oynayın hem de dünyanızın kaydı sürekli durur. Ücretsiz server kurmakta artık çok zor.

Şimdike kadar TL Launcher ve athernos ile oynuyorsum ama bazen bulduğum modlar çıkmıyor veya modları ekledikten sonra oyuna girince oyun açılmıyor bu sorunlar bitsin diye Game Pass'teki Minecraft geçsem olur mu?

Şimdike kadar TL Launcher ve athernos ile oynuyorsum ama bazen bulduğum modlar çıkmıyor veya modları ekledikten sonra oyuna girince oyun açılmıyor bu sorunlar bitsin diye Game Pass'teki Minecraft geçsem olur mu?

Aternos'ta o modu bulamıyorsanız orijinal Minecraft girseniz bile olmaz.

Olur ama yine aternos kullanmak zorundasınız sunucu için.

Java oynuyorum normalde TL Launcher ile açılmayan modlar bu şekilde açılabilir mi
Mesela corseforgeden bakıyorum ama mod TL Launcher veya athernosta olmuyor.

Peki hepinize teşekkür ederim.

Java oynuyorum normalde TL Launcher ile açılmayan modlar bu şekilde açılabilir mi?
Mesela corseforgeden bakıyorum ama mod TL Launcher veya athernosta olmuyor.

Peki hepinize teşekkür ederim.

Tllauncherdan oynadığına Forge kurmalısın ki mod çalışsın ayrıca uygun sürümü de indirmen gerekiyor. Eğer Forge kurmadan modu çalıştırmaya çalışırsan tabii çalışmaz. Eğer ona rağmen mod çalışmıyorsa normal orijinal Minecraft'ta da çalışmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…