Xbox gamepad Steam yüzünden düzgün çalışmıyor

Daha fazla  
Arkadaşlar ilk başta fark etmedim, bu sıralar sadece Game Pass ve Epic'den oyun oynuyorum Steam açmıyorum yani gamepad ile. Gamepad orta X logosu gamebar açmamaya başladı dedim Allah Allah ne oluyor neden yani aynı zamanda 2. kol olarak konsolda da kullanıyorum öyle bir sıkıntısı yok bozuk vb değil. İlerleyen zamanlarda denedim falan Steam açıyor geniş ekrana falan geçiyor. Direkt ayarlarını kurcaladım kılavuz açmayı kapat diyorum lakin açıp kapayınca yeniden aynı düzelmiyor. Olayın komik tarafı başka bir oyun oynarken çerçeve modunda vb ise Steam gamepad tuşlarından falan klavye açıyor tuhaf tuhaf şeyler yapıyor. Çözümünü bilen var mı uğraşıyorum bulamadım hiçbir yerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Steam'de sol üstten Steam> Ayarlar> Kontrolcü> Masaüstü Düzeni> Düzenle> Devre Dışı Bırak seçeneğini seçmeyi dene.

Olmazsa Kılavuz Butonu Kısayol Düzeni için aynı şeyi yap.

Hiçbir şey değişmedi ne yazık ki...
Kılavuz Butonu Kısayol Düzeni için de aynı şeyi yaptınız mı? Eğer yine düzelmediyse "Xbox kontrolcüleri için Steam Girdisi etkinleştir" seçeneğini kapatın, o da olmazsa Genişletilmiş Özellik Desteği Sürücüsü'nü kaldırın. Zaten Xbox Controller saf destekli olduğu için Steam'e ihtiyaç duymuyor.

Kılavuz butonu kısayol düzeni için de aynı şeyi yaptınız mı? Eğer yine düzelmediyse "Xbox kontrolcüleri için Steam girdisi etkinleştir" seçeneğini kapatın, o da olmazsa genişletilmiş özellik desteği sürücüsü'nü kaldırın. Zaten Xbox Controller saf destekli olduğu için Steam'e ihtiyaç duymuyor.

Hepsini yaptım ne yazık ki olmamakta genişletilmiş özellik desteği sürücüsü nereden kaldıracağım anlamadım?

Hepsini yaptım ne yazık ki olmamakta genişletilmiş özellik desteği sürücüsü nereden kaldıracağım anlamadım?
Kontrolcü sekmesinde bulunuyor. Kaldır seçeneğini basınca kalkıyor. Tabii sürücüyü kurmadıysanız o zaman farklı. Onun dışında Steam'in yapısı geçen yıl yeni arayüze geçtiğinden beri sürekli sıkıntı çıkarıyor. Bu bahsettiğim yöntemler ile öncesinde bu problemi çözmüştüm ben lakin şimdi denediğimde bende de Xbox kontrolcüsündeki Xbox butonuna basınca Steam kendi kendine iş yapıyor.

Kontrolcü sekmesinde bulunuyor. Kaldır seçeneğini basınca kalkıyor. Tabii sürücüyü kurmadıysanız o zaman farklı. Onun dışında Steam'in yapısı geçen yıl yeni arayüze geçtiğinden beri sürekli sıkıntı çıkarıyor. Bu bahsettiğim yöntemler ile öncesinde bu problemi çözmüştüm ben lakin şimdi denediğimde bende de Xbox kontrolcüsündeki Xbox butonuna basınca Steam kendi kendine iş yapıyor.

Genişletilmiş özellik sürücüsü yüklü değilmiş kurdum komik şekilde düzeldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı