Xbox kontrolcü için onarım siparişi

deGGa

Megapat
Arkadaşlar birkaç gün önce açmış olduğum konuda kontrolcümün RB tuşuna sert basınca algıladığını söylemiştim. Bir yarıdmsever arkadaş ise bana yardım etti ve Microsoft Türkiye ile konuştum. Sonucunda ise arıza kaydı açarak onarım siparişi başlattılar. Kendim açamadım çünkü Xbox One S konsolum yoktu. Bağlayamadığım içinde onarım siparişi başlatamadım. Birkaç sorum olacak izninizle.

1- Onarım servisine hiç kontrolcü gönderdiniz mi? Güvenebilir miyim? Süreç nasıl işledi?

2- Ek olarak eklediğim ekran görüntülerinde adıma sahte bir Xbox One S tanımladılar. Ve bunun üzerinden onarım servisini başlattılar. Herhangi bir sıkıntı çıkar mı?

3- Bana adım adım şöyle anlattılar. İlk önce size bir kod göndereceğiz bunu UPS kargo kuryesine söyliceksiniz dediler. Kutulama için size mailde gönderdiğimiz hizmet numarasını bir kağıdın üzerine yazıp kutunun üzerine bantlayın dediler. Ardından ise işlemlerin başlıyacağını söylediler.

Pek güvenedim ama başka çarem de yok. Bu süreci yaşamış olan biri yaşadıklarını anlatırsa bana çok yardımcı olmuş olur. Teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• IMG_20200613_011412.jpg
    IMG_20200613_011412.jpg
    143,2 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20200613_011311.jpg
    IMG_20200613_011311.jpg
    31,2 KB · Görüntüleme: 102
  • IMG_20200613_011209.jpg
    IMG_20200613_011209.jpg
    127,1 KB · Görüntüleme: 134
Ben gönderdim kontrolcümün analog tuşları arızalanmıştı şöyle anlatiyim;

Konsolunuz olmaması sebebiyle kayıt açılması sıkıntı olmaz. Microsoft üzerinden kayıt yaptırdım Xbox One S altındaki seri numara ve kontrolcünün pilin takıldığı yerde bi numara var onlarla kayıt oluşturmuştum. Microsoft Türkiye'yi aradım ve kod verdiler, mail adresimede geldi o kodu UPS'e veriyorsunuz adres vermenize dahi gerek yok Microsoft Garanti servisine bi gönderi yapacağınızı söylerseniz direkt alıyorlar kargoyu. Hizmet numarasını bi kağıda yazıp kargonun üzerine bantlamayı unutmayın. Kargo istanbul/Maltepe'ye gider. Benim kontrolcüm için değişim kararı çıkmıştı.

Ben gönderdim kontrolcümün analog tuşları arızalanmıştı şöyle anlatiyim;

Microsoft üzerinden kayıt yaptırdım Xbox One S altındaki seri numara ve kontrolcünün pilin takıldığı kısmında bi numara var onlarla kayıt oluşturmuştum. Microsoft Türkiye'yi aradım ve kod verdiler, mail adresimede geldi o kodu UPS'e veriyorsunuz adres vermenize dahi gerek yok Microsoft Garanti servisine bi gönderi yapacağınızı söylerseniz direkt alıyorlar kargoyu. Kargo istanbul/Maltepe'ye gider. Benim kontrolcüm için değişim kararı çıkmıştı.
Bende Xbox olmadığı için böyle bir çözüm ürettiler. Ve kendi kutusu ile göndermeyin ne olur ne olmaz kaybolabilir dedi kutu. Üzerine de hizmet numarasının yazılı olduğu bir kağıt yapıştırın dedi. Ben o yüzden şüphe ettim.

Bende Xbox olmadığı için böyle bir çözüm ürettiler. Ve kendi kutusu ile göndermeyin ne olur ne olmaz kaybolabilir dedi kutu. Üzerine de hizmet numarasının yazılı olduğu bir kağıt yapıştırın dedi. Ben o yüzden şüphe ettim.

Kutu konusunda haklılar ben 2 kere gönderdim kontrolcüyü, ilk kez gönderdiğimde kutuyla göndermiştim bana kutusuz, poşete sarılmış olarak geldi kontrolcüyü değiştirmişlerdi tabii ama 2. el kullanılmış gönderildiği için kabul etmedim kağıda 'Gönderilen ürün kutusuz, poşete sarılmış, ve daha önce kullanılmış bu şekilde kabul etmiyorum' diye yazıp tekrar gönderdim ve değişim ürünü olarak 0 kutusu açılmamış, içinde 14 günlük Gamepass ve Xbox Live Gold kodu bulunan garanti kağıtlı kontrolcü gönderdiler.

Kutu konusunda haklılar ben 2 kere gönderdim kontrolcüyü, ilk kez gönderdiğimde kutuyla göndermiştim bana kutusuz, poşete sarılmış olarak geldi kontrolcüyü değiştirmişlerdi tabii ama kabul etmediğim için kağıda 'Gönderilen ürün kutusuz, poşete sarılmış, ve daha önce kullanılmış bu şekilde kabul etmiyorum' diye yazıp tekrar gönderdim ve değişim ürünü olarak 0 kutusu açılmamış, içinde 14 günlük Gamepass ve Xbox Live Gold kodu bulunan garanti kağıtlı kontrolcü gönderdiler.
Ne yapmalıyım peki kutusuz da nasıl göndereceğim bilmiyorum.

Merhaba, ikinci el fakat kutusu açılmamış bir Xbox One kontrolcüsü almıştım bu hafta.
A tuşuna sağa açılı bastığımda algılamıyor, sert bastığımda algılıyor. Dik ve diğer yönlerde normal işliyor tuş. Niye açılı basıyorum bilmiyorum ama arada parmağım öyle denk geliyor.
Garanti durumunu sorgulayamadım, Xbox üzerinden tanımlanıyormuş.
Onarım veya değişim için Microsoft'u aradım, fatura istediler, faturasız işlem yapamadıklarını söylediler.
Ürünü satım aldığım kişi ise çekilişten kazandığını söylemişti. Bu durumda fatura da yok.
Kaldım mı böyle bu durumda?😕

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı