Yaklaşık 2 aydır bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Şu ana kadar 18 farklı Microsoft destek temsilcisiyle konuştum ama ne yazık ki hiçbirinden kalıcı bir yardım alamadım. Hepsi aynı şeyleri soruyor ve çoğu zaman süreci başa döndürüyor.
Son 2-3 haftadır daha resmi bir dil kullanarak, uzun ve detaylı bir açıklamayla yardım almaya çalışıyorum ama artık bu şekilde çözüm alabileceğime pek inanmıyorum. Eğer bu hatayı alan başka biri varsa ve çözmeye çalışıyorsa, boşuna zaman harcamamasını öneririm. Yine de ben, bir çözüm bulunana kadar görüşmeye ve baskı kurmaya devam edeceğim.
Ayrıca, eğer bir temsilci sizi “uzman ekibe yönlendireceğim, onlar sana e-posta atacak ve sorunu çözecekler” diyerek geçiştirmeye çalışırsa, büyük ihtimalle baştan savılıyor olabilirsiniz. Çünkü gelen e-postalar ya çok yüzeysel ve anlamsız oluyor ya da bazı durumlarda hiç gelmiyor. Bu yüzden bu sözü duyduğunuzda beklentinizi buna göre ayarlamanızda fayda var. gelen e postalardan bazıları şu şekildeydi fiziksel olarak Türkiye de bulunduğundan emin ol işte hesabının Türkiye bölgesine ayarlı olduğundan emin ol gibi
Hâlâ çözmeye çalışıyorum. En kötü ihtimalle her 3 günde bir 2-3 farklı ajanla konuşarak bir çözüme ulaşmaya çalışacağım.
Şu ana kadar iki olası çözüm yöntemi gördüm:
- Tüm bölgeleri tek tek denemek. Ben Amerika Birleşik Devletleri bölgesine geçince satın alma işlemi çalıştı ama fiyatlar doğal olarak çok yüksek oluyor.
- Uzun süre beklemek. Birinin yazdığına göre sorunu 1 yıl boyunca çözmeye çalışmamış, sonra tekrar deneyince kendiliğinden düzelmiş.
Yeni çözümler buldukça burada paylaşmaya devam edeceğim.
Destekle iletişime geçmek isteyenlere bazı tavsiyeler:
- Görüşmenin başında kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi belirtin. Zaten ilk sordukları şey bu oluyor.
- Fiziksel olarak Türkiye’de bulunduğunuzu ve hayatınız boyunca yurt dışına çıkıp çıkmadığınızı mutlaka yazın.
- Windows, Microsoft ve Xbox bölge ayarlarınızın hepsinin Türkiye’ye ayarlı olduğunu belirtin.
- Eskiden uluslararası özellikli bir kart (örneğin Visa) kullanmış olabilirsiniz, ancak son denemelerinizi yerel bir banka kartıyla yaptıysanız bunu özellikle vurgulayın.
- Farklı cihazlar ve internet bağlantılarıyla denemediyseniz, deneyin. Çünkü bunu mutlaka isteyecekler. Yine de büyük ihtimalle işe yaramayacaktır ama zaman kaybetmemek adına önden denemek faydalı olur. (Ben 3 farklı cihaz ve 3 farklı internet bağlantısıyla denedim.)
- Hatanın tüm platformlarda (Microsoft Store uygulaması, Xbox uygulaması, siteleri ve Minecraft.net) çıktığını yazın. Bu da çokça soruluyor.
- Hata mesajının ekran görüntüsünü alın ve elinizin altında bulundurun. Bazen bu görüntüyü istiyorlar.
- Sorununuzu ne kadar süredir yaşamaya çalıştığınızı ve kaç farklı temsilciyle görüştüğünüzü yazın. Eğer önceki görüşmelerde size umut veren bir temsilci olduysa, onun size verdiği destek talep numarasını paylaşmanız süreci hızlandırabilir.
- Mümkünse mesajınızı İngilizce olarak yazın. Çünkü destekle çeviri yoluyla konuşursanız, uzun ve karmaşık cümleleri anlamıyorlar. Kısa ve net ifadelerle yazmanız daha etkili olur.
- Temsilciler bazen birbirini çürüten açıklamalar yapabiliyor. Bu yüzden size önemli gelen konuşmaların destek numarasını mutlaka alın ve kaydedin.
- Sohbet sonunda ekran görüntüsü almayı unutmayın. Daha sonra aynı vaka numarasıyla yardım istediğinizde önceki yazışmayı göremediklerini söylüyorlar ve ifadelerinizi çarpıtabiliyorlar.
Şu anda konuştuğum temsilci, bu sorunun hiçbir çözümü olmadığını söyledi. Ama daha önceki temsilcilerden bazıları kesinlikle çözülebileceğini belirtmişti. Durum bu kadar çelişkiliyken, çözüm almak gerçekten çok zor.
Henüz işe yarar bir sonuca ulaşamadım ama kendi tecrübelerime dayanarak yardımcı olmaya çalıştım. Umarım birilerine faydası dokunur. Gelişmeler oldukça paylaşmaya devam edeceğim.
bu arada söylemenize gerek yok robot gibi yazdığımı biliyorum ilk başta bi yazdım dümdüz baktım çok karmaşık oldu gpt ye düzenlettirdim mesajı umarım yardımcı olabilirim