Xbox One S All Digital Edition 200€'ya alınır mı?

guestwar

Decapat
Herkese selamlar. Soru gayet açık. 2-3 sene oynamak için alacağım sizce böyle bir fiyatta iken alınır mı? Elimde Euro var Türk lirasından çevirmeyeceğim görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
One S değil de, One X alın. One S çok güçsüz.
One S'in normal One olan versiyonundan farkı sadece CPU saat hızı (?) idi. Normal One'da çoğu oyunu 960-720P açıyor deniliyor.
One X daha güçlü. İdeal olanı. 200 Dolar ona vereceğime, indirimleri kovalar Amazon'dan veyahut mağazalardan 300 dolara PS4 bulurum. Hazır, 5'i geliyor zaten. Fiyatlar daha da iner.

Xbox 360 bile her oyunu 1080 - 900p açıyor. Adam hemen alacak işte. Gayet de güzel all digital modeli.

Xbox 360 bile her oyunu 1080 - 900p açıyor. Adam hemen alacak işte. Gayet de güzel all digital modeli.
Yanlış bilgilendirme. Xbox 360'ta hangi "yeni nesil" oyun var ki 1080P açıyor? Fifa 14 falan diyecek olursanız, o oyunların da detay seviyesi dönemin çıkmış Last of Us'ı kadar değil işte...
Xbox One ile Xbox One S'in temel farkı CPU saat hızıdır. Ki, çıktığı dönem için Xbox One'ın rakibi PS4 1080P oynatırken, Xbox One'ın oyunları 960P-720P oynattığı gözlenmiştir. Lütfen insanları yanlış bilgilendirmeyin. Bilgi sahibi olmadan da "fikir" sahibi olmayın.

Anlamadığım nokta, Xbox 360'a çıkan baba oyun yok ki, Xbox One'ın çıkışından sonra. O zamanın yeni nesil hangi oyunu veya oyunları çıkmış ki 1080P oynatabilmiş?

Atacağım testleri dikkatle izlemenizi tavsiye ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu videoda, "açıklama" kısmında Xbox One'ın 900P 30 FPS oynattığı yazılırken, PS4'ün 1080P 30 FPS oynattığı yazıyor. Dönemin baba oyunlarından Batman: Arkham Knight. Cevabınızı bekliyorum.

İkinci video: Call of Duty: İnfinite Warfare
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Pixel counts indicate that the Call of Duty Infinite Warfare Campaign on Xbox One uses a dynamic resolution ranging from 960x1080 to approximately 1390x1080." yazıyor.
Full HD dediğimiz şey, 1920X1080'dir. Konsolun muhteşem gücünü (!) görüyoruz işte.

Cevaplarınızı bekliyorum...
GTA V'i yanıt olarak gösterecekseniz Xbox 360'a, yediği "downgrade" videosunu göstereceğim:
Daha bitmedi. X360'ın vermiş olduğu FPS 20'ye kadar düşmüştür. Bu da "bariz" bir kasma hissiyatı yaşatır. Videoda dahi, drop olduğu görülmüştür.

Son düzenleme:
Xbox 360'ta hangi "yeni nesil" oyun var ki 1080P açıyor?

Yeni nesil oyunları dediğimi hatırlamıyorum. Kendi neslini oynatıyor. GTA 5'te herhangi bir downgrade yok, diğerleri sonradan yapılmış yeni nesil sürümler. Xbox 360'taki downgrade değil, 1 yıl sonra gelen PS4 ve Xbox One sürümleri remastered. Bu dediğin Beyond Two Souls ile remasteredini kıyaslayıp, orijinaline downgrade demek gibi. Fifa 14 gibi bir "önceki Fifa'ların kopyası ile" sıfırdan yapılmış Last of Us'ı karşılaştırman zaten çok saçma. Futbol oyunlarının "legacy" sürümü onlar. Aynı anda hem Xbox 360'a hem de Xbox One'a çıkmak zorundalar. Lakin burada sıkıntı Xbox 360 değil, PS3 zorunluluğu. Berbat CELL mimarisi yüzünden Exclusive oyunlar harici tam performans kullanıl(a)mayan donanım gücü. Madem her türü karşılaştırabiliyoruz, Forza Motorsport 4'ün görselliği Murdered Soul Suspect'te yok. Demek ki Xbox 360, PS4'ten daha iyi bir konsol. Bunlar zaten saçma kıyaslamalar iken bir de türlerarası kıyaslamışsın. Bak kardeşim, sanat dizaynı diye bir şey var. Dishonored 2'nin sanat dizaynı harikadır fakat Uncharted 4 ile kıyaslandığında büyük bir görsellik farkı vardır. Dishonored 2'nin yapımcıları oyunu gerçekçi grafiklerle donatmak yerine kendi dünyalarını yaratmayı seçmiş. Başka bir oyunda göremezsin. Uncharted 4'ün yapımcıları ise gerçekçi grafikler yapmak istemiş. Her yerde benzerini bulabilirsin.

Xbox One S all digital edition zaten normal Xbox One değil, Xbox One S. Yani (bir gram) daha hızlı işlemcisi var. Zaten konsollar sunulan görüntüyü üretmez. Upscale ile oyuncuyu kandırır.

Xbox One X'i 300 dolara bulabilmesi için (yeni) Xbox'ın çıkması veya ultra bir indirim olması lazım. Onu bekleyecek vakti olmayabilir. Ek 100 eurosu da olmayabilir zira 800 lira ediyor. Şu an için bulduğu Xbox One S all digital editionu alması daha mantıklı.

Güç bir şey ifade etmiyor, Xbox One da One S de One X de aynı neslin konsolları. Adam ek ücret ödeyip One X alsa bile One S'in ve One'ın oyunlarını oynayacak. Birkaç yıl sonra One serisinin desteği kesildiğinde verdiği ek ücretten memnun olmayacak. Elin oğlu aynı oyunu 200 euroluk makinede oynarken bu adam 300 belki de 400 euroluk makinede oynayacak. İki katı bütçeye çıkıp "daha güçlü" bir konsol almasını tavsiye eden bir adam yüzünden. Şimdi 200 euroya One S all digital edition alır, 2 - 3 yıl oynayıp satar, üstüne para koyup sıradaki konsolu alır.

Geliştiriciler PS4 Pro'ya ve Xbox One X'e özel 9. nesil oyun yapmayacak. PS4 Pro'da çalışan oyunlar aslında PS4 için yapılıyor. Xbox One X oyunları da Xbox One'da güzelce çalışabilecek şekilde yapılıyor. 8. nesil konsollara 8. nesil oyunlar çıkacak. Belki 9. nesilden biraz downgrade yapıp yayınlarlar önceki nesilde olduğu gibi. Ama o downgradeler bile Xbox One ve PS4 üzerinden yapılacak. Xbox One X veya PS4 Pro geliştirici kiti diye bir şey olmayacak. Onlara özel oyun çıkmayacak. Xbox One ve PS4'a çıkarsa oynayabilecekler, o kadar.
Bu videoda, "açıklama" kısmında Xbox One'ın 900P 30 FPS oynattığı yazılırken, PS4'ün 1080P 30 FPS oynattığı yazıyor. Dönemin baba oyunlarından Batman: Arkham Knight. Cevabınızı bekliyorum.

Açıklamada yazmasa onu anlayamazsın, arada fark görünmüyor bile. Ben de bilmesem aynı gelirdi. Hala daha aynı geliyor.
Oyun konsollarında önemli olan konsolun verdiği değil, senin gördüğündür. Ve ben hepsini 1080P görüyorum. Gerçekte kaç olduğu beni ilgilendirmez. Ucuza aynı oyunu aynı görüntüyle oynuyorum. Zaten 4K denen Xbox One X gerçekten 4K değil. Upscale yapılıyor. Upscale yapılmasının gerçek sebebi One X'in gücünün yetmemesi değil, oyunun sıradan Xbox One'a çıkmış olması.

Son düzenleme:
@317678 , ben size ne söylemişim; siz bana ne cevap vermişsiniz?
Gerçekten, yazdıklarınızı okurken duraksadım. Ben demişim ki, "Xbox One, çoğunlukla oyunları 960P-720P oynatır."
Videolarımı atmışım. Kanıtlamışım.

Bir de yorumuma gülücük atıp, videoda 900P-1080P'nin fark edilemediğini söylemişsiniz. Burada da ben gülüyorum size. Aynı, 1080P-1440P karşılaştırmasındaki "Fark yok kardeşim." diyen kişiler gibisiniz. Yani, ya hayatınızda 1080P monitör kullanmamışsınızdır diyorum; ya da trollüne yazdığınızı düşünüyorum. Oynadığınız oyunu önce 960P oynayın, sonra 1080P'ye alın. Bakalım, arada gözle ayırt edilemeyecek bir fark mı varmış?

Güç çoğu şeyi ifade ediyor. Adam gidip Batman: Arkham Knight'ı aldığında 900P mi oynasın? Neden 1080P oynamasın ki? Üstelik 100 Euro daha fazla verecek.

Yurt dışı fiyatlarından bihaber olduğunuz da gün gibi aşikar. İndirimlerde PS4 her zaman olmasa da genellikle 300 Euro'ya düşmüştür. Bunun için "Ultra indirim"e kesinlikle gerek yoktur.
Ben kaç kere gördüm Amazon'da düştüğünü.

Zaten konsollar sunulan görüntüyü üretmez. Upscale ile oyuncuyu kandırır.
Yanlış bilgilendirme. PS4 PRO, 4K'ya upscale ederken, 1080P görüntüyü native dediğimiz, doğal şekilde gösterir. PS4 PRO'yu upscale için örnek gösterdim. Çünkü örneği budur. Xbox One X'te açmış olduğunuz 1080P görüntü upscale değildir.

Sizinle cidden tartışmaya girmeyeceğim. Benim yazdıklarımla, sizin yazdıklarınız arasında çok fark var. Ben sizin Xbox 360 bile çoğu oyunu 960P-1080P sözü için cevap bekliyordum. Xbox One'ın "güçsüz" bir konsol olduğu ile ilgili cevabınızı bekliyordum. Gelmişsiniz, hikâye anlatmışsınız. Konumuz, sanat tasarımı değil!..

Önce yazdıklarımı okuyup, anlayıp sonra da yazmanı şiddetle tavsiye ederim. Zira yazdıkça batıyorsunuz ve de gülünç bir duruma düşüyorsunuz...

GTA 5'in ilk haline downgrade diyen bir adamla tartışacak değilim. PS4 almasına da karşı değilim hatta destekliyorum. Karşı olduğum kısım Xbox One X alıp 300 euro fazla vermesi. Ben yukarıdaki mesajımda Xbox One X'in neden alınmayacağını açıkladım.

Yanlış bilgilendirme dediğin şeyi bir daha oku, sunulan görüntüyü vermez demiştim. Xbox One X'in ve PS4 Pro'nun olayı 4K ve konsollar 4K vermiyor, 1080'i upscale ediyor. PS4 Pro'nun native 4K 60FPS verdiği tek oyun Ni no kuni'nin remastered sürümüdür.

PS4 ve Xbox One'ın özelliği 1080P'dir fakat native 1080P verdikleri oyun sınırlıdır.

Xbox 360 gerçekten de her oyunda 900 - 1080P arası verir. Yeni nesil oyunlar downgrade edilip 1080P çalışacak hale getirilir.

Güç çoğu şeyi ifade ediyor. Adam gidip Batman: Arkham Knight'ı aldığında 900P mi oynasın? Neden 1080P oynamasın ki? Üstelik 100 Euro daha fazla verecek.

Daha önce konsol aldın mı? Makineyi almak işin sadece başlangıcıdır. Oyunların fiyatlandırılmasında Xbox gani gani öndedir.
Eskimeye başlamış 8. nesil için bu kadar harcama yapmak mantık çerçevesinde değildir.
Xbox 360'ta hangi "yeni nesil" oyun var ki 1080P açıyor? Fifa 14 falan diyecek olursanız, o oyunların da detay seviyesi dönemin çıkmış Last of Us'ı kadar değil işte...

Last of Us'ın 720P olduğunu söylemeyi unutmuşum.

PS4'ün resmi satış fiyatı zaten 300€.
One S değil de, One X alın. One S çok güçsüz.

Üstteki mesajı yanlış anlayıp yazdım sandım, geri dönüp baktığımda One X önermişsin. PS4 değil.
Ben sizin Xbox 360 bile çoğu oyunu 960P-1080P sözü için cevap bekliyordum.

Xbox 360 yeni nesil bir konsol değil ki yeni nesli 1080P açma çabasında olsun. Kendi neslinin oyunlarını 1080P açıyor.

Son düzenleme:
Üstteki sözünüzde genellemişsiniz. "Konsollar görüntüyü upscale eder ve oyuncuları böylece kandırır." Şimdi de tabiri caizse tükürdüğünüzü yalamışsınız. Xbox One'ın güçlü oyunlarda 1080P verdiği çok azdır. Baba oyunlara bakabilirsiniz.

Xbox 360, GTA V'i 20 FPS'te oynatıyor. Görüntü farkı da arada "downgrade" gibi duruyor. Kendiniz bakabilirsiniz. Hatta ve hatta tearing de oldukça fazladır. Gidin, kendi gözlerinizle görün. Tearing'den dahi oynayamayabilirsiniz

Konu sahibi arkadaş, oyunlar için bütçesini söylememiş. PS4 dedim, arkasındayım. Size yazdıklarım konusunda hâlen bir cevabınız yok. Demiştim ki, "Xbox 360 hangi oyunu 1080P oynatıyor?" Baba oyunları gösterin bakalım.

Xbox One güçsüz bir konsoldur. Kaldı ki, test videolarını atmışım. Çıktığı dönem için de PS4 karşısında eleştirilmiştir.

Az önceki cevabınızda düşündüm ama şu an kesin bir karar verdim: Gerçekten kitap okumalısınız. Yoksa şu yazdıklarınız nedir ki?

Kardeşim bende Xbox 360 var ve GTA 5 yüklü, 30 FPS oynuyorum. İzlediğin videodaki adamın konsolu Slim model olmayabilir veya sadece o sahneyi izlemişsin.

"Xbox 360 hangi oyunu 1080P oynatıyor?" Baba oyunları gösterin bakalım.

Tomb Raider, Far Cry 3, Call of Duty serisi, Assassin's Creed 3...

Konu sahibi arkadaş, oyunlar için bütçesini söylememiş. PS4 dedim, arkasındayım.

Ama konsol için bütçesini belirtmiş, 200€.
Yoksa ben Xbox One'dan nefret ederim. Hele ki Kinect'inden. PS4 ile Xbox One'a aynı anda çıkan oyunların kare hızları karşılaştırıldığında, sanki Xbox One ile PS4 değil de Xbox 360 ile PS4 kıyaslanıyormuş gibi oluyor. Ama bu bütçede One S dijital sürüm en iyisi.

Az önceki cevabınızda düşündüm ama şu an kesin bir karar verdim: Gerçekten kitap okumalısınız. Yoksa şu yazdıklarınız nedir ki?

Yazdıklarımın tamamını okumamışsın, bir daha oku. Sonradan bayağı ekleme yaptım.

Adettendir gülücük atayım.

Aynı şeyi söylemiştim.

Xbox One ve PS4 vadedileni vermez, upscale eder. Vadedilen 1080P fakat native 1080P oyun sayısı sınırlı.

PS4 Pro ve One X de aynı şekilde vadedileni vermez, upscale eder. Vaadedilen 4K fakat native 4K oyun PS4 Pro'da bir tane, One X'te ise sadece Xbox One X Enhanced yazanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…