Xbox One S en kolay nasıl sökülüp birleştirilir?

muhammetsc

Decapat
Öncelikle iyi sosyaller.

Konuyu fazla uzatmamaya çalışacağım.

Dün ilk önce bilgisayarımın ekran kartını söktüm termal macun ve ped bakımlarını dikkatlice yaptım (ne kadar pek tecrübem olmasa da). İşlem sorunsuz ve başarılı geçince bu sefer gözüme Xbox One S konsolumu kestirdim.

Aslında bir süredir konsolun bakımlarını yapmak geçiyordu aklımdan çünkü yavaş çalışıyordu. Muhtemel termal macun kurumuş içindeki toz ve kirde cabası.

Neyse konsolun başına oturdum YouTube üzerindende bir tane yabancı kanala ait video açtım. Vidaları sökmeye başladım ama inanılmaz sıkıydı parmaklarım acıyordu artık. En son sadece bir tane vida kaldı derken tornavida ucu dayanamadı ve kırıldı.

Sorum şu; konsolu en rahat nasıl söküp tekrar birleştirebilirim? Tabii birleştirmek sökmekten daha kolay olabilir sonuçta yıllardır hiç açılmamış ve makine ile vidaların montajı yapılmış ama yine de bu konu ile alakalı tecrübesi olanlar yardımcı olabilir mi?

Bir süre önce bende Xbox one macun yeniledim. Genelde xboxlarin dış kasa yapboz gibi oluyor, cihaz daha önce hiç açılmadiysa kasayı açmak zor olabilir, bir kez açtıktan sonra rahatça açılıyor.

Bir süre önce bende Xbox One macun yeniledim. Genelde Xbox'larin dış kasa yapboz gibi oluyor, cihaz daha önce hiç açılmadiysa kasayı açmak zor olabilir, bir kez açtıktan sonra rahatça açılıyor.

Bugün iki bilgisayarcı ve bir tane elektrikçiye gittim ama aradığım ucu onlarda bulamadım bende Amazon üzerinden yeni bir takım sipariş ettim linki;

Bu arada çok teşekkür ederim Technopat Sosyal artık eskisi gibi aktif değil. Artık konudan umudu kesmiştim bilgi için çok sağ olun.

Zannımca içerisi hiç açılmamış gördüğüm kadarıyla hava alan kanallar bayağı tıkalıydı üstteki plastik kapak bile bayağı doluydu kim bilir içerisi ne halde.

Soğutucuyu tutan anakartın altında aparat var o cok zor çıkıyor. Onun içinde düz tornavida kulanman gerekiyor. Dikkat etmen gereken o aparatı çıkarırken bağzen tornavida hızlıca kayıyor, anakarta zarar verebilirsin. En iyisi nasıl çıkarıldığını videolara bakıp öğrenebilirsin.

Ben direk üstündeki ızgarayı fanin boyu kadar kestirdim. Direk bu şekilde havayı daha iyi ve engelsiz dışarı atıyor. Tabi bunu yapmanıza gerek yok ben biraz fantazi olsun diye kestim .d . Bu arada dış kapağı açarken zorlaman gerekecektir , kırılma sesleri gelirde merak etme bir şey olmaz , ilk kez açılınca parçalar ayrılırken kırılmış gibi sesler gelebilir. Ve arkadaşın dediği gibi anakart altında CPU fan tutan parçayı sökerken dikkatli ol ve videoları izleyerek sök , yapısı gereği yakarken de biraz esnetmeb gerekiyor

Yok hocam olabildiğince pürdikkat sökmeye çalıştım tornavida elimde kalınca güvenli bir şekilde köşeye kaldırdım. Yeni set gelince tekrar bakacağım.

Bu arada MX-4 sürmeyi planlıyorum sizce iyi mi?

Hocam ben direk mahalle arasındaki bilgisayarcilarinin sattığı 100 TL'lik gri macunlar dan sürdüm. Uzun süredir de kullanıyorum. Hiçte sorun yaşamadım

Hocam ben direk mahalle arasındaki bilgisayarcilarinin sattığı 100 TL'lik gri macunlardan sürdüm. Uzun süredir de kullanıyorum. Hiç de sorun yaşamadım.

Bugün makineyi söktüm ama ne uğraştırdı.. Bir defa topladım baktım fan çalışmıyor cihaz uyarı verdi. Sonra tekrar söktüm falan derken rahat 4 saatimi aldı.

Şu an sorunsuz çalışıyor Mortal Kombat 11 ve GTA 5 denedim gayet olması gereken kıvamda.

Dedim hocam , ilk sökmede zorlar diye. Sonrasında elin alışınca hızlica söküyorsun. Fanin kablosu oturmamış olabilir belki. Sorun düzeldiyse ne güzel, iyi oyunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…